Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propucan migrant kod Mrkoplja

Mještani u strahu: Priča se da je nasrnuo na policajca, govorio mu da se mora vratiti

Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke zaštitarskog vozila nedaleko Osijeka
Dubravka Petrić/PIXSELL
28.11.2019.
u 13:55

Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama, riječ je o lakšoj ozljedi, izvijestili su iz policije

Na području Mrkoplja policajac je u srijedu navečer propucao migranta. Iz policije su priopćili da je došlo do opaljenja iz vatrenog oružja jer je migrant pružao aktivan otpor. Migrant je operiran i lakše je ozlijeđen.

Kako je izvijestila policija u srijedu u kasnim popodnevnim satima, na širem području Mrkoplja policijski službenici PU primorsko-goranske, koji sukladno zaključcima sa sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata, zatekli su grupu nepoznatih osoba.

"Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i tako svojim djelovanjem prouzročila opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda. Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama, riječ je o lakšoj ozljedi", kažu iz policije.

Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio.

– Nismo vidjeli tu skupinu migranata, ali činjenica je da ih je u našem kraju jako puno; ponekad prolaze po cesti noću, ali većina ide rutom kroz šumu, daleko od naselja. Policiju svakoga dana vidimo na terenu, često iz šume zna otići s punim kombijem migranata. Nismo ništa vidjeli ni čuli u smislu pucnjave, ali priča se po mjestu da je u toj skupini jedan migrant nasrnuo na policajca, da ga je naguravao dok im je policajac govorio da se moraju vratiti. Ne znamo je li to točno, tako se priča – kazao nam je mještanin Mrkoplja.

Kako doznajemo, migrant je zadobio lakšu ozljedu; prostrjelnu ranu ramena.

– Iako dolaze hladniji dani, njihov broj ne opada. Znamo ih viđati na cesti u istim kabanicama, kao da ih kupuju na istim mjestima, u onim jeftinima, za jednokratnu uporabu. Noću nitko baš ne izlazi ako ne mora. Zaključavamo kuću, sve oko kuće, a oni, izgleda, postaju sve agresivniji tako da nas je sve više strah. Pa ako se usude nasrtati na policajce, kako ne bi na nas – kazao nam je mještanin s delničkog područja.

Zadnji ovakav slučaj dogodio se nedavno na području Tuhobića gdje je policajac iz puške propucao migranta koji je zadobio ozljede opasne po život. Policija je priopćila da se radilo o slučajnom opaljenju oružja. Naime, kako je izvijestila policija, njihov službenik našao se okružen grupom od dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da se radi o nezakonitim migrantima, što se kasnije i potvrdilo, a nakon pucanja u zrak radi traženja pomoći ostalih kolega noga mu je upala među stijene pa je pao na tlo i slučajno ispalio jedan hitac.

Video: Slikovni prikaz vrste terena na kojem se dogodilo ranjavanje migranta

Ključne riječi

Komentara 101

Avatar neomarxisticka extr. ljeviciva
neomarxisticka extr. ljeviciva
11:44 28.11.2019.

hvalim te boze da bar hrvatska policija zna kako sa krsiteljima zakona se mora postupati

KR
kristijan44
11:51 28.11.2019.

Neka je. I mene bi propucali u mojoj drzavi da pruzam otpor a kamoli negdje drugdje!

Avatar Radagast
Radagast
11:48 28.11.2019.

Podrška policajcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije