Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUZELI MU PIŠTOLJ

Policajac oružje držao u kući jer u MUP-u 'često kradu'

Policajac
Foto: ilustracija
1/4
07.03.2020.
u 11:00

Pištolj mu je pronađen u ormaru nakon što je prijavljen za obiteljsko nasilje i izbačen iz kuće.

Policajac zadužen za posebne poslove osiguranja u MUP-u proglašen je krivim i kažnjen jer je u obiteljskoj kući u Bjelovaru u nezaključanom ormaru u spavaćoj sobi držao službeni pištolj sa streljivom.

Otkriveno je to tijekom policijskog postupanja zbog nasilja u obitelji lani u lipnju pola sata iza ponoći. Policajcu (50) u ormaru su pronašli službeni pištolj HS 2000 i 30 komada streljiva.

Prema presudi, kriv je jer oružje nije držao zaključano u metalnom ormaru ili sefu koji se ne mogu lako otvoriti. Osuđen je na novčanu kaznu od 1800 kuna.

Policajac se branio kako je godinama držao oružje u metalnom sefu u prostorijama MUP-a, ali bilo je nekoliko provala i krađa oružja pa su im rekli da izvan radnog vremena oružje nose kući.

Kaže kako zbog obiteljskih i imovnih prilika nije bio u mogućnosti kupiti takav metalni ormar, odnosno sef gdje bi pohranio oružje u kući. Zato ga je držao u nezaključanom ormaru u spavaćoj sobi, skriveno u transportnoj torbi i nedostupno drugim osobama.

Policajac koji je te noći bio na intervenciji u njegovoj kući kaže kako su došli zbog poziva i sumnje u obiteljsko nasilje.

“Nakon intervencije yezano za nasilničko ponašanje, kad je okrivljenik udaljen iz obiteljske kuće, doznali smo da on svoje službeno oružje drži u ormaru u spavaćoj sobi. Oružje i streljivo privremeno smo mu oduzeli”, svjedočio je bjelovarski policajac.

Pripadniku MUP-a izrečena je blaža kazna zbog imovinskog stanja i činjenice da ima četvero djece te prima 6000 kuna plaće.

Ključne riječi

Komentara 3

MX
Mister X
12:11 07.03.2020.

Oružje mu je pronađen u ormaru nakon što je prijavljen za obiteljsko nasilje i izbačen iz kuće. Ako ti dođe prijatelj sa tvojom bračnom gospođom doma i pije sa njom i tvoje vino jer je fino a tebi kaže daaže da se ideš šetati . Naravno da nesmiješ nepodobno regirati jer to je bračno nasilje.. I ako si policajac i imaš svoj alat legalno oružje u ormaru natavanu može biti i pokušaj ubojstva - naš zakon nije za sve "zna se" ... Neka kažu oboje-izjave da si im prijetio a zanju kolege da voliš raditi svoj posao kao policjac nad naravno da si 100% krivac . A ko hoče da te zatvore jer ženi govoriš da je ku*ava . I to se jako lako sredi da završiš u zatvoru . Jer ljubavnik obično odlično zna kako se riješava ljubomornih muževa . Sam joj on odvali koju šamrćinu preko oka i pošalje lječniku prijavu napravi i riješio se muža na dugo dugo vremena . Znamo kako se sutkinje sa veseljem prihvate zaštite žena pa za šamranje se ode i po 5 godina na robiju Ako si iz Daruvara i Plenki i Predsjednica ti se sudu jave da paziš kako sudiš ( naravno branitelji tek za ubojstvo mogu isto tako visoku kaznu zaraditi ) - ne svi - samo poneki !

MX
Mister X
11:37 07.03.2020.

Policajac oružje držao u kući jer u MUP-u 'često kradu'. Zašto se ne ponaša kao ( pošteni= naivni) građani i odmah to prijavi tamo toj istoj policiji ! Može ponuditi i veliku duplo veču nagradu tko mu pomogne tamo dao da nađu gdje je bačeno ukradeno pa je bez brige ... Imao bih još dobrih savjeta. Mora da je jako mlad i jako naivan kad to nije več naučio u samom školovanju funkciju da se u MUPU često krade ( kako eto i on sam to tvrdi zna ) .. Tako ima mnogo naivnih koji idu na sud jer misle vjeruju da če im oni pošteno pravedno presuditi "pomoč od suda dobiti" ... A ne presude lude po "Zakonu RH i prepisani od prije od Tita ili iz Srbije koji je na snazi poslje objave i u "narodnjačkim novinama RH. " a ne po nekoj pravičnosti pravdi što se jadni naivćine nadju da će im biti presuđeno kad zatraže pomoć tih pre pametnih .

MX
Mister X
12:00 07.03.2020.

Kratko je bilo a ja sam kometirao pa nemogu to poslati jer je izvan teme ja se slažem sa vama iako je samo kratko stigla opamena nism stigaio pročitatai i razumiti sve .. No kako mi je istakla anonsa zasa za garažu dali bi smio ju ovdje objaviti kao stari komentator ? Jer vidim da Vi vjerovatno lično inača bi spriječili objavljuete gdje ima Seksa sa kim i Adrese . Znači reklamiranje anonsiranje je OK Iako nema blage veze sa temom . ? Hvala na odgovru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije