Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUJE PODRUG

Policajac godine razdijelio novac od nagrade: Dio dao i samohranoj majci iz Vukovara

Foto: MUP
12.12.2019.
u 13:03

Nakon što je dio podijelio crkvenoj organizaciji, sportskoj udruzi i udruzi za zaštitu žena od nasilja u obitelji, jučer je preostali dio novčane nagrade poklonio Vukovarki Kristinki koja sama odgaja petero djece.

Duje Podrug koji je na svečanosti obilježavanja Dana policije 27. rujna proglašen policajcem godine zbog sprječavanja pljačke banke na zagrebačkom Črnomercu primio je prigodnu novčanu nagradu, ali on ju je odlučio pokloniti drugima. Nakon što je dio podijelio crkvenoj organizaciji, sportskoj udruzi i udruzi za zaštitu žena od nasilja u obitelji, jučer je preostali dio novca poklonio Vukovarki Kristinki koja sama odgaja petero djece.

Velikodušnog policajca Podruga po dolasku u Vukovar dočekao je načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić kako bi mu zaželio dobrodošlicu u Grad heroj i osobno upoznao kolegu za kojeg se već naveliko priča kako je u „dva metra velikog Duje i srce veliko“. I zaista je tomu tako dokazao je prvotno kazavši kako će preostala sredstva donirati za obnovu vukovarskog Vodotornja, no, kada je na prijedlog čelnih ljudi u Gradu Vukovaru, čuo tešku životnu priču samohrane majke petero djece, odmah je znao komu je pomoć potrebnija.

Unatoč životnim nedaćama, ova hrabra Vukovarka odgojila je uzornih četvero studenata i jednog srednjoškolca, a i sama je naknadno završila fakultet. Obrazovanje djece bio je zacrtani put od kojeg nije odstupala, a kako bi zajedničkim snagama u tome uspjeli, gopođa Kristinka radila je nekoliko poslova dok su djeca odlazila raditi na sezonu.

Na emotivnom prijemu u vukovarskoj Gradskoj vijećnici, zamjenica vukovarskog gradonačelnika gospođa Ivana Mujkić upoznala je policajca Duju i gospođu Kristinku. Oboje pod dubokim dojmom, policajac zbog iskrenih riječi zahvale hrabre Vukovarke koja se othrvala obiteljskom nasilniku i povela svoju djecu u život kakav zaslužuju, a gospođa Kristinka dirnuta neposrednošću i jednostavnošću srčanog čovjeka koji nije samo želio donirati novac nego i osobno upoznati osobu kojoj pomaže.

Stoga, ni put od Zagreba do Vukovara nije bio nikakav problem za policajca Duju. Dapače, kako kaže, za vukovarski kraj vežu ga lijepe uspomene na druženja za nekoliko posjeta kolegama iz Vukovara, Bogdanovaca i Vinkovaca koje je i ovaj put, nakon što se pročulo da dolazi u Slavoniju, bio dužan posjetiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije