Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA MENADŽER

Polančecu 30 dana pritvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

polancec
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
31.03.2010.
u 09:34

Damir Polančec i odvjetnik Zoran Marković su danas s lisičinama na rukama u pratnji odvjetnika dovedeni pred suca istrage Krešimira Devčića na Županijski sud.

Najmanje mjesec dana provest će bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti u aferi Podravka, u istražnom zatvoru u Remetincu. Tako je danas odlučio sudac istrage Krešimir Devčić navodeći da postoji opasnost da bi Polančec mogao utjecati na svjedoke koje USKOK u sklopu istrage još treba ispitati.

Sedmoro njih se nalazi u Mađarskoj, a neslužbeno se doznaje da bi njihovi iskazi trebali rasvijetliti ulogu Damira Polančeca oko kredita od 34 milijuna kuna OTP banke Podravci za što je jamčeno dionicama Ine. Ostali bi svjedoci, njih desetak, doznajemo, trebali pred istražiteljima iznijeti svoja saznanja o “aktivnostima” bivšeg potpredsjednika Vlade u okviru svih afera koje se vežu za Podravku.

>>Krakovi afere Spice: Damir Polančec uhićen zbog Ine

>>"Podravkin gubernator" u svim ključnim točkama afere

Damir Polančec postao je tako najviši državni dužnosnik iz brave, a u Remetincu će se pridružiti Zdravku Šestaku, bivšem predsjedniku uprave Podravke, protiv kojeg je istraga u nekoliko navrata proširivana. Polančecov odvjetnik Anto Nobilo nije bio iznenađen odlukom suca te je njome zadovoljan. Njegov će klijent, tvrdi, za desetak dana, kada se stvore preduvjeti, biti na slobodi.

Nobilo s druge strane navodi da će javnost ostati razočarana ishodom istrage o malverzacijama u Podravci jer, tvrdi, šteta počinjana u koprivničkoj prehrambenoj tvrtci nije tolikih razmjera kao što se do sada prikazivala. Za razliku od Damira Polančeca, zagrebački odvjetnik Zoran Marković, također uhićen u utorak u sklopu proširenja istrage u akciji policije i USKOK-a Manager, pušten je da se brani sa slobode. Sudac mu, naime, nije odredio jednomjesečni istražni zatvor, kao što je to predlagao USKOK, jer smatra da ne može utjecati na svjedoke te da je za dalju istragu dovoljna dokumentacija koja je izuzeta od njega te priložena u spis.

>>Nobilo: Riječ je o Podravci, sumnja se na zloporabu položaja

>>HDZ suspendirao Polančeca i protiv njega pokreće postupak

Komentara 194

OB
-obrisani-
14:04 31.03.2010.

dobro jutro janez.

WE
webber17
18:26 31.03.2010.

SDP i kompanija na čelu sa Slavkm Linićem 2002.g. u PIK Vrbovec postavljaja management kojem plaćaju 180.000 kn mjesečno. Na početku 2005. g. taj isti management je osumnjićen za gospodarski kriminal. Zloupotrebama je oštetio to poduzeće za gotovo 17.000.000 kuna.stravaaaaa

MI
mica1111
10:43 31.03.2010.

...i ja ...al kako bih voljela da se prevariš....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije