Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvosatni sastanak

HDZ suspendirao Polančeca i protiv njega pokreće postupak

sabor
Željko Lukunić/PIXSELL
30.03.2010.
u 16:13

Inače Vrh HDZ-a se prije toga sastao u Vladi, a nakon sastanka čelnici nisu željeli otkriti kakva će biti politička sudbina privedenog Damira Polančeca kao ni to hoće li i kada biti izbačen iz stranke.

Na telefonskoj sjednici Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice jednoglasno je odlučilo Damira Polančeca suspendirati sa svih stranačkih dužnosti kao i da se protiv njega pokrene stegovni postupak. Inače vrh HDZ-a se prije toga sastao u Vladi, a nakon sastanka čelnici nisu htjeli otkriti kakva će biti politička sudbina privedenog Polančeca kao ni to hoće li i kada biti izbačen iz stranke.Tvrdili su da su na dvosatnom sastanku u Vladi razgovarali o gospodarskim pitanjima i ustavnim promjenama.

Bili su informirani

No ministar poljoprivrede i potpredsjednik HDZ-a Petar Čobanković suprotno tome ustvrdio je da su bili ipak informirani o slučaju Polančec, a i da će o svemu odluku donijeti Predsjedništvo HDZ-a. Za zaključiti je dakle da je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko zbog toga i bio na spomenutom sastanku kako bi vrh HDZ-a izvijestio o okolnostima Polančecova privođenja. Ostali sudionici stranačkog sastanka nisu bili raspoloženi za izjave. Na sastanku su uz premijerku i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor bili njezin zamjenik Darko Milinović te potpredsjednici Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Petar Čobanković, glavni tajnik Branko Bačić i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Ministar Milinović potvrdio je da privođenje D. Polančeca šteti HDZ-u, ali nije želio otkriti hoće li Polančec biti izbačen iz stranke. Potpredsjednik stranke Petar Čobanković dodao je da slučaj Polančec nije naročito koristan stranci.

Ne osuđuju prije presude

Inače, dosad je HDZ iz svojih redova izbacio ministra znanosti Dragana Primorca jer se kandidirao za predsjednika protivno odluci stranke, kao i Franju Arapovića koji ga je podržao, a isto je prošao i Nadan Vidošević kandidiravši se za predsjednika mimo volje stranke, dok je bivši predsjednik HDZ-a i počasni predsjednik Ivo Sanader brzopotezno izbačen zbog pokušaja puča u stranci. Što se tiče gospodarskih afera koje su se vezivale uz pojedine HDZ-ove dužnosnike, odgovor stranke dosad je uvijek bio da nikog ne mogu osuditi prije pravomoćne presude, no u ovom slučaju postupili su ipak drugačije. Iz svojih redova nisu isključili ni Berislava Rončevića kada je protiv njega podignuta optužnica zbog afere kamioni, ali to je razumljivo jer je on zastupnik i njegov glas u Saboru je važan stranci dok je Polančec propustio reaktivirati mandat. Iz stranke su dosad isključeni samo nižerangirani članovi poput Rade Buljubašića, za kojeg se otkrilo da je prima plaću u Hrvatskoj elektroprivredi, a radi u tajništvu HDZ-a.

Komentara 113

PI
pilatus
18:13 30.03.2010.

kamobreeeeeeeeeeeeee Price o crvenima ne dolaze od primitivnih pojedinaca nego npr.iz \"Crvene rijeke,ZGB-a...\" (Obersnel.Milanovic...) uostalom poznato ti je da samo crveni sude bez suda,ne.

PI
Pippo9
18:15 30.03.2010.

Stranka se treba rijesiti pojedinaca koji usporavaju njen napredak,a upravo je to HDZ napravio.Ovo je potez koji ce im naravno donjeti popularnost

BO
bonsai
18:48 30.03.2010.

imamo hrvatsku .......moš mislit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije