Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Polančeca bi mogli izbrisati zbog nanošenja štete stranki

milinovic
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
Autori: nsš, th/VLM
21.01.2010.
u 15:01

- Neslužbene informacije ne mogu komentirati, ali moj je stav, kao i predsjednice Vlade, da nema nedodirljivih. Ako istražne radnje pokažu da je bilo tko u Hrvatskoj u to umiješan, treba odgovarati prema pozitivnim zakonima ove države - kazao je potpredsjednik Vlade Darko Milinović.

HDZ podupire da institucije pravne države rade u skladu sa zakonima – kratko je poručila glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak upitana za komentar pokretanja istrage protiv Damira Polančeca, koji je član Predsjedništva stranke. Međutim, u Polančecovu slučaju HDZ bi se mogao pozvati na članak 13., stavak 6. Statuta u kojemu stoji kako “član HDZ-a može biti brisan iz članstva stranke u slučaju nanošenja štete političkim interesima ili ugledu stranke”.

Pokretanje istrage protiv njega dovoljan je razlog za brisanje iz članstva. Damir Felak, šef koprivničkog HDZ-a, danas se na presici koju je sam sazvao ogradio od Polančeca, potpredsjednika toga ogranka, ustvrdivši da se ne slaže s njegovom odlukom da podrži Ivu Sanadera, ali je istaknuo i kako Polančec ima pravo izraziti svoje mišljenje.

– U stranci sam se nakon problema ponovno angažirao na Polančecov nagovor, ali ništa mu ne dugujem – kazao je Felak. Dodao je da iz vrha stranke nema informacija o raspuštanju koprivničkoga ogranka, no da će o mogućem samoraspuštanju koprivnički HDZ odlučiti nakon što među članovima provede anketu.

- Nemam komentara - kratko je, nakon jednosatnog sastanka u Vladi, izjavio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zamoljen da kaže zašto je bio u Vladi te da komentira pokretanje istrage protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca.

Milinović: Uvijek me iznenadi kad je netko iz vlasti pod istragom

Ni ministri poslije sjednice Vlade nisu bili razgovorljiviji kad su bili zamoljeni da komentiraju istragu svoga dojučerašnjeg kolege. Tek je potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović kazao da je premijerka Jadranka Kosor već rekla da nema nedodirljivih.

- Neslužbene informacije ne mogu komentirati, ali moj je stav, kao i predsjednice Vlade, da nema nedodirljivih. Ako istražne radnje pokažu da je bilo tko u Hrvatskoj u to umiješan, treba odgovarati prema pozitivnim zakonima ove države - kazao je potpredsjednik Vlade Darko Milinović.

Na pitanje je li ga iznenadila vijest o sumnjičenju Polančeca, rekao je da ga je iznenadilo "i za ove što su sada u pritvoru".

- Dakle, kad god istraga dovede do nekog tko je u izvršnoj vlasti, to me iznenadi jer ne mogu baš shvatiti da se bilo tko na vlasti ili na nekoj funkciji može baviti nečasnim radnjama - kazao je Milinović te ustvrdio da istraga protiv Polančeca ne baca mrlju na Vladu:

- Nije došlo do smjene vlasti pa da sada SDP raščišćava te afere. HDZ, koalicijski partneri, Vlada u cjelini i predsjednica Jadranka Kosor dokazali su da smo spremni rasvijetliti sve afere.

Na novinarsku napomenu da Polančec nije razriješen nego je sam napustio Vladu, Milinović je rekao da ne razumije pitanje.

- Da, on je sam dao ostavku, ali u dogovoru s predsjednicom Vlade - zaključio je Milinović. Premijerka Jadranka Kosor poručila je da zasad nema informaciju da je protiv Polančeca pokrenuta istraga.

Kosor: Zasad nemam informacija o istrazi protiv Polančeca

Premijerka Jadranka Kosor poručila je da zasad nema informaciju da je protiv Polančeca pokrenuta istraga. Daleko naklonjeniji Polančecu bio je, također okrznut aferama, ministar obrane Branko Vukelić:
- Polančeca znam u potpuno drugom svjetlu i očekujem da će istraga pokazati da nije odgovoran.

Vlada je donijela odluku o osnivanju Agencije za upravljanje državnom imovinom koju će voditi predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak. Dobio je mjesec dana da Vladi dostavi prijedlog tog projekta te dva mjeseca da dostavi prijedlog zakona o upravljanju državnom imovinom.

Premijerka Jadranka Kosor istaknula je da bi agencija trebala omogućiti jednostavniji i djelotvorniji model upravljanja državnom imovinom.

- Ne osniva se nešto novo. Agencija će objediniti sve što sada imamo i omogućiti upravljanje državnom imovinom na bolji način - kazala je Kosor.

Važan je cilj i upis vlasništva nad imovinom neprocijenjenom u procesu pretvorbe, a za koju se pretpostavlja da se prostire na sto milijuna četvornih metara.

Fond branitelja dobio je suglasnost Vlade za isplatu predujma iz trećine dobiti za 2009. godinu.

- Fond je unatoč krizi vrlo uspješno poslovao i ostvario dobit od 248 milijuna kuna - kazao je ministar branitelja Tomislav Ivić te istaknuo da je vrijednost udjela, u odnosu na godinu ranije, povećana 30 posto.

Komentara 48

OB
-obrisani-
16:53 21.01.2010.

i mene iznenadiš ti milinoviću kako si ovako GLUP uspio biti ministar...em što si došao glup, glup si bio i prije, glup si ostao i sada...IDIOTE

Avatar vaksalainen
vaksalainen
17:44 21.01.2010.

joj milinovicu... tko je tebe pustio u vladu...

DA
davorac
16:28 21.01.2010.

svi znaju da je hdz opljačkao državu ne neki nego komplet na nivou općine i vladei stvarno još postoji veliko navijanje za te lopove neznam šta treba da se desi da ta banda ode sa vlasti...kosor spasitelj a sudjelovala ili branila lopove ima ona skim si takav si BOŽE SPASI NAS GLADI RATA I HDZ-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije