Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Polančec: Vlada odgađa isplatu 34,5 milijuna eura Hypu

polancec.jpg
import
24.10.2008.
u 16:16

Vlada je uzela zadnji "predah" u sporu s Hypo Alpe Adria bankom u kojem će se pokušati još jednom osloboditi ili smanjiti 34,5 milijuna eura odštete toj novčarskoj instituciji na koju je obvezna po odluci arbitražnog suda u Londonu s konca 2007. godine.

Kako je izvijestio Damir Polančec, potpredsjednik Vlade, na današnjoj je sjednici donesena odluka o nagodbi s talijanskom tvrtkom Astaldi kojoj hrvatski porezni obveznici moraju platiti 44,3 milijuna eura. No, predviđeno usvajanje nagodbe s Hypo bankom, prema Polančecovoj najavi, bit će privremeno stavljeno po strani. Do tada, u svjetlu novih kadrovskih promjena u Ministarstvu pravosuđa i uz angažiranje novog odvjetničkog ureda i pravnih stručnjaka, Hrvatska će Vlada analizirati mogućnost pobijanja odluke suda u Londonu.

Iako se postavilo pitanje koliko još Hypo može čekati na isplatu, Polančec je komentirao da nisu izgubili živce s nama. Postoji određeni otpor, ali su isto tako svjesni da u ovoj zemlji moraju poslovati. Procijene li pravni stručnjaci da Hrvatska nema šanse pobiti arbitražnu odluku, nagodba bi, prema procjeni potpredsjednika Vlade, trebala biti usvojena u skoro vrijeme.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije