Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKAO DA JE VOZIO

Pokušao zaštititi prijatelja koji je pijan napravio prometnu pa zaradio kaznenu zbog prijevare

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.12.2022.
u 10:14

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 35-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Gospiću

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 35 i 31 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja. Naime, 29. kolovoza 2022. godine u jutarnjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je izazvao vozač automobila Volkswagen Transporter, gospićkih registracijskih oznaka, nakon čega se 35-godišnjak, na poticaj 31-godišnjeg vozača, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i pod zabranom, policijskim službenicima predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koji je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.
 
U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjerio je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjeravaja neistinite tvrdnje, odnosno da 35-godišnjak nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 35-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Gospiću zbog kaznenog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja te je protiv 31-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog poticanje na počinjenje kaznenog djela.
 
Također, protiv 31-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja.

>> VIDEO Policija o pucnjavi na Sveticama: Muškarcu su pucali u stopala, osumnjičenici uhićeni u Vrbovcu i na Peščenici


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar uputnik
uputnik
14:00 09.12.2022.

Svaka sličnost sa županom VSŽ Dekanićem je 'slučajna'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije