Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKIRALI GRAD

Nove napetosti na sjeveru Kosova: Specijalna policija ušla u Sjevernu Mitrovicu

Screenshot Twitter
08.12.2022.
u 22:13

Specijalci su se rasporedili po gradu i blokirali su ga, a građani se okupljaju na ulicama i komentiraju što se događa. Sve prolazi bez incidenata

Više od 200 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Sjevernu Mitrovicu te je blokiralo cijeli grad, javlja Nova.rs. Specijalci su se rasporedili po gradu i blokirali su ga, a građani se okupljaju na ulicama i komentiraju što se događa. Sve prolazi bez incidenata. 

 

Kosovski premijer Albin Kurti još jučer je najavio pojačano prisustvo Kosovske policije (KP) na sjeveru Kosova uoči tamošnjih lokalnih izbora u četiri općine. Policija je dodala kako je među glavnim njihovim ciljevima održavanje javnog reda i mira, sigurnost, zaštita života i imovine svih građana. 

Kafići su zatvoreni, a žene i djeca sklonili su se sa ulica. Mediji javljaju i da će direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković u 23 sata održati izvanrednu konferenciju za medije. 

Ključne riječi

Komentara 5

ZO
zoran234
22:47 08.12.2022.

Mali gazda je naredio da šeta policija po gradu onda će veliki gazda iz Amerike zvati i reći da je bilo dovoljno šetnje i da se povuku.

SD
sdragan
23:10 08.12.2022.

Kako Kurti zamišlja da održi "demokratske" izbore, na silu, u blokiranom gradu, sa specijalcima na ulici? Opet će morati da ga obuzdava američki ambasador...Biće to četvrti put u poslednja dva mjeseca.

Avatar Moodleen
Moodleen
22:34 08.12.2022.

Stavite sve te zapadne turčine na izvjesna poljoprivredna vozila, otpremite ih u njihovu "otadžbinu", pa na granici podignite zid. Jedino tako budete imali mira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije