Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pritvorena četvorica, pokušali iznuditi dug od nekoliko stotina tisuća eura

Nekoliko dana poslije, nakon što je posumnjao da je oštećeni događaj prijavio policiji, 36-godišnjak poziva oštećenoga od kojega prijeteći njemu i obitelji, zahtijeva povlačenje kaznene prijave
26. srpnja 2019. u 20:14 10 komentara 2000 prikaza
Policija, ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Policija je na zadarskom području uhitila 36-godišnjaka kojeg sumnjiči da je trojicu muškaraca potakao da za veći novčani iznos, kao nagradu, iznude plaćanje duga u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura.  

policajac Uhićen Prijeteći nožem opljačkao je 8 trgovina, policija ga uhvatila na kolodvoru

- Tako se 36-godišnjak tijekom mjeseca svibnja na biogradskom području sastao sa 34-godišnjakom od kojega je zatražio da mu organizira naplatu navedenog duga, obećavši pozamašnu novčanu nagradu njemu, kao i svima koji budu sudjelovali u naplati duga.

Tijekom mjeseca lipnja, 34-godišnjak se sastao s 43-godišnjakom kojem je predočio plan, zatraživši od njega pronalazak i angažman osobe koja bi izvršila naplatu duga, nakon čega je 43-godišnjak izvršenje ponudio svojem 38-godišnjem poznaniku i kolegi, koji je ponudu i prihvatio. Zatim ga je odveo do kuće oštećenoga te mu pokazao kuću i samu žrtvu budući da ju 38-godišnjak nije poznavao.

Nakon nekoliko dana, točnije 10. srpnja ove godine oko podne  38-godišnjak dolazi na biogradsko područje do kuće u kojoj oštećeni živi sa obitelji, gdje zatiče oštećenoga od kojega ozbiljnom prijetnjom traži plaćanje novčanog duga kojega oštećeni ima prema 36-godišnjem naručitelju. Nakon upućenih prijetnji sva četvorica počinitelja se sastaju u ugostiteljskom objektu na biogradskom području, gdje razrađuju svoje daljnje aktivnosti.

policija u Umagu Policija uhitila Riječanke koje su napale i opljačkale 82-godišnjakinju

Nekoliko dana poslije, nakon što je posumnjao da je oštećeni događaj prijavio policiji, 36-godišnjak poziva oštećenoga od kojega prijeteći njemu i obitelji, zahtijeva povlačenje kaznene prijave.    

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Sprječavanje dokazivanja i Protupravna naplata u pokušaju, te 38-godišnjak, 34-godišnjak i 43-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protupravna naplata u pokušaju,  privedeni pritvorskom nadzorniku - navodi se u policijskom izvješću. Doznajemo da je oštećeni prije više godina posudio za kupnju kuće od strica prvo osumnjičenog novac od kojeg navodno oko 100.000 eura  nije vratio. Navodno su tražili da im vrati 200.000 eura, a on ih je prijavio.

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
 • Kcro:

  Za najmanji prekrsaj ti objave puno ime i prezime a ovakvim banditima skrivaju identitet.

 • Ivek001:

  Hmm, banke imaju konkurenciju

 • Avatar Dumen
  Dumen:

  Zaključak. Posuđeno ne treba vračati.