Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASTI OSUDILE ZLOČIN

Pokušaj ubojstva u Iranu: Pregazio dvije žene jer nisu imale pokrivala na glavi pa pobjegao

IRAN-TEHRAN-COVID-19-CASES
Foto: Ahmad Halabisaz/XinHua/PIXSELL
1/3
10.08.2021.
u 12:03

Vozač je navodno pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali je poslije uhićen

Dvije žene teško su ozlijeđene u Iranu u ponedjeljak nakon što ih je muškarac navodno pregazio automobilom jer nisu imale pokrivala na glavi, javljaju lokalni mediji. 

Tijekom incidenta u Urmiji na sjeverozapadu Irana, vozač se glasno žalio na odabir odjeće tih žena, rekavši da nisu islamske, prenosi novinska agencija Ilna.

Došlo je do sukoba i on je navodno naletio na njih automobilom i pregazio ih.

Žene su zadobile teške ozljede, ali više nisu u životnoj opasnosti, javlja Ilna. 

Vozač je navodno pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali je poslije uhićen.

Pravosudni dužnosnici osudili su napad i rekli da neće odobravati uzimanje pravde u svoje ruke. 

Masoumeh Ebtekar, potpredsjednica za pitanja žena u Iranu, nazvala je napad pokušajem ubojstva i zatražila strogu kaznu. 

Od Islamske revolucije u Iranu 1979. djevojčice se od devete godine života moraju odijevati u skladu sa islamskim zakonom.  

Međutim, 42 godine poslije, ta pravila nisu popularna među većinom žena. U velikim gradovima se sve češće mogu vidjeti žene koje ne nose hidžab.

Zakon o hidžabu postaje sve kontroverzniji. Policija i pravosudni dužnosnici kažu da ga je nemoguće provoditi jer bi to zahtijevalo stotine uhićenja dnevno. 

Istovremeno velik dio stanovništva vjeruje da će nenošenje hidžaba dovesti do srozavanja morala u zemlji. Povremeno izbiju prosvjedi koji pozivaju na provedbu tog zakona, a nekad završe i nasiljem.

VIDEO Kiša razotkrila tajnu koju je sakrivao vozač BMW-a: 'Policajac je odmah osjetio da je drugačija'

Ključne riječi

Komentara 12

TO
Tonto
12:35 10.08.2021.

Interesantno. Bio jedan takav kozojeb kod nas na plaži. Žena u crnom Bandiću-samo se stopala vide (jadna). Govno od muža u gaćicama i očima guta "naše nepokrivene" žene. Komentiramo tu situaciju i frend se ustavne i napravi galamu i gestikulacijom napadne kozojeba i da gleda tuđe žene. Ovaj je skužio o čemu se radi i za 5 minuta pokupio s plaže. Više nije dolazio - prasac.

RA
radijatori
12:38 10.08.2021.

Kod nas je ljevičar, HNS-ovac, samozvani sekularist, nokautirao baku na Cvjetnome trgu, na navijanje i zadovoljstvo svih soroševaca, a posebno BABA i drugih boraca za ženska prava, stoga nikome ništa. Nasuprot, Iran je pravna država i ovoga će pronaći i strogo kazniti.

ST
Startrack
12:10 10.08.2021.

Znaci ako ne hodas ko nindja treba ti glavu otkinut. Najmahnitije je da ima bilo ko na svjetu dase drzi te mahnite muslimanije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije