Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?

Pokrenuti postupci protiv Lovrić-Merzel i Ivana Račana

marina lovrić merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
11.12.2013.
u 16:30

Lovrić-Merzel tereti se da je Županija financirala lokalnu radijsku postaju u kojoj je suvlasnik njezin suprug, a da o tome nije prethodno obavijestila povjerenstvo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel i SDP-ova saborskog zastupnika Ivana Račana zbog mogućeg kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa, potvrdila je za Večernji list predsjednica povjerenstva Dalija Orešković.

Lovrić-Merzel stavlja se na teret da je Županija financirala lokalnu radijsku postaju u kojoj je suvlasnik njezin suprug, a da o tome nije prethodno obavijestila povjerenstvo. Samo financiranje nije sporno, naglašava Orešković, nego to što nije obavijestila povjerenstvo koje u takvim slučajevima daje upute kako takav posao sklopiti transparentno.

Sisačkoj županici ovo nije prvi put da se povjerenstvo bavi njenim postupcima. Godine 2010. utvrđeno je da je pet godina neistinito prikazivala podatke o visini plaće u imovinskoj kartici, odnosno prijavljivala je oko 14.000 kuna, a plaća joj je bila oko 19.000, pa joj je bila izrečena kazna od 10.000 kuna.

Što se tiče Ivana Račana, problem je u tome što nije na vrijeme prenio upravljačka prava u privatnoj tvrtki, odnosno kasnio je s time više od jedne godine. Povjerenstvo je pokrenulo postupke i protiv sedmero članova uprave HEP-a zato što su istodobno članovi u nadzornim odborima drugih trgovačkih društava, što je zabranjeno zakonom. 

>>Šest milijuna kuna za 14 političara M. Lovrić Merzel

Komentara 56

Avatar popišulja
popišulja
18:42 11.12.2013.

ona sve pošteno i po zakonu...drajverica sa prometnog...kad tamo....5 godina utaja poreza u iznosu 240.000 kn, a plati kazn od 10.000 kn, a za 230.000 kn nitko ne pita baš je super ova crvena Hrvatska i crvena pravda? kaj mislite?

MI
Mirnadob
18:25 11.12.2013.

Kakvi su to zakoni u HR,?svi,na polozaju krse HR Zakon,kad se sazna,budu kaznjeni sa par tisuca kuna (sto takvi plate iz zeparca) i dalje ostaju u svojim foteljama,i smiju se narodu u brk,jr sve so su pronvjerili ili prisvojili smiju zadrzati.Neznam do kada ce to narod jos trpit? Ugledajte se na Njemacke politicare,koji daju ostavku za krsenje manjih zakona,nego je to sto se krsi u HR.

DO
Doglavnik
20:07 11.12.2013.

Ovu ni ZABA nebi mogla financirati, ova spada u favorite medju parazitima koji vise na hrvatskom proracunu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije