Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 4 mjeseca
Povratak na članak

Pokrenut stečaj u tvrtki KIO, 460 radnika ostaje bez posla

Radnici su zatražili stečaj jer već peti mjesec nisu primili ni lipe pa, iako su zaposleni, nemaju od čega živjeti. S plaćama, zakonskim naknadama i otpremninama radnici potražuju oko 24 milijuna kuna.

Komentari 14

PU
pinjuhda_urednik
15:58 26.04.2010.

Umoran sam više od ovakvih priča.Ionako će i ovo završiti kao i sve do sada.

VL
MI
missy
16:54 28.04.2010.

Baš me zanima koliko košta prijevoz, špedicija i carinska evidencija za pločice koje se prodaju u KIO salonu u Orahovici.... pa im cijena ista ko i ovima što se izvoze :/ Gotovo pa je pravilo da su cijene u tvorničkimim dućanima niže nego drugdje na tržištu, je li to bio slučaj i sa KIO pločicama? A posebno je dobra ideja podići im cijenu netom prije zatvaranja, genijalno nema šta!

VL
SI
sindikalista
14:09 26.04.2010.

Dobro je to!!!!

VL
UD
udrimuski
14:14 26.04.2010.

nekad smo bili gospoda, svako ljeto na more u predivnim apartmanima za neku bagatelu, vozi te tvornički bus, druženja i nije bilo ni dugova ni kašnjenja plaća. došla privatizacija, sbosobni kapitalisti, nema više fešti, mora a bogami ni plaće, aa još odošmo sa gaćama na štapu. hvala ti pravna državo što si na vrijeme reagirala!!!

VL
PU
pinjuhda_urednik
15:58 26.04.2010.

Kriza na HR način!

VL
MA
marko53
16:21 26.04.2010.

Zar to nije rodno mjesto Predsjednika ,,SVIH PREDSJEDNIKA\" Mesića?Prije par dana izašla knjiga ,,Deset boljih godina\".U Orahovici nisu čuli za ,,deset boljih godina\", a Mesonja tako blizu.Ni ja nisam čuo za tih ,,boljih godina\".

VL
VO
Vorosmart
19:48 26.04.2010.

Koliko je trebalo godina udarničkog rada menadžmenta da se napravi 460 milijuna kuna duga?Koji su to političari tolerirali?Koja stranka je bila na vlasti svih tih godina u Orahovici,Virovitičko-Podravskoj županiji i u Banskim dvorima? Dominantni odgovor je:ZNA SE,HTZ!

VL
TT
Turin Turambar
10:10 27.04.2010.

@Marko 53...you are completely right...Krmpotić (KIO), Ergović (Nexe), Marinac (Podravka) itd...sve je to ekipa ex presidentea Mesića koji je podijelio kljućne karte u svojem rejonu svojim igračima...a sad padaju ko kule od karata...čekam samo Ergovića da se sruši...

VL
MU
Mucanka
13:56 27.04.2010.

Tko radi 5 mjeseci bez place? onaj tko mora i nema drugoga izbora ali ludo se vara ako misli da ce mu to tko platiti ili cak biti zahvalan, jer tako je to u kapitalizmu - kada nema utrska nema ni zarade! Kada su plocice iz inozemstva jeftinije nego domace onda one ostaju na polici a stranjske se kupuju! Trebala bi se okinuti debela carina na sve izvana pa bi bilo bolje prodaje domaceg ali i ta misao je utopija ... Jadni ljudi!

VL
DI
Dizel
13:25 28.04.2010.

Ne znam zašto se iste pločice u Srbiju prodaju po 3-4 eura za kvadrat, a kod nas u trgovinama koštaju cca 70/80kn....tko je tu lud.

VL
SI
sindikalista
13:36 28.04.2010.

Na 4 EUR dodaj prijevoz, špediciju, evidencijsku carinu, maržu i PDV pa će i u Srbiji u trgovini koštati 70 kn. Nemoj mješati veleprodaju i maloprodaju Dizeliću. I hrvatskim firmama su te iste pločice prodavane po 25-40 kn.

VL
SI
sindikalista
18:23 28.04.2010.

Kako smo mi zanimljiv narod nema što, svi vole o svemu diskutirati. Ponavljam još jednom, veleprodajna cijena je jedno a maloprodajna drugo. I KIO nije imao tvornički dućan, imao je 5 prodajnih salona u Hrvatskoj i u svima istu cijenu koja je morala biti približno ista kao i u salonu bilo kojeg veleprodajnog kupca. A tvornički dućan je nešto drugo. Ovo s podizanjem cijene je katastrofa slažem se potpuno, i sam sam bio protiv toga. Ali nazvati ćemo to očajničkim pokušajem kako doći do još malo toliko svima nam potrebnog keša.

VL
UD
udrimuski
07:36 29.04.2010.

imam osjećaj da ti sindikalista sa ovim svojim komentarima pravdaš nečiju lošu poslovnu politiku i totalno krivo vođenje firme sve ove godine a tko zna što se sve drugo događalo. keramika je imala dug i prije suradnje sa srbima. ako je netko prodavao pločice po cijeni manjoj od proizvodne i isplative onda nije normalan ili mućka nešto i trebalo bi ga zatvoriti na 100 godina. istina je ta da smo mi pločice prodavali non-stop, bez prestanka i tu nebi smjelo biti tolikog duga, i u ovo vrijeme kad je \"počela kriza\" mi smo prodavali robu, kod nas je bio problem što smo toliko bili dužni svima da nitko nije htio više poslovati s nama i dati nam robu.

VL
SI
sindikalista
09:02 29.04.2010.

Ne pravdam nego osuđujem vođenje firme pod palicom Darka Krmpotića. Ja samo želim reći da tržište diktira cijenu po kojoj se neki proizvod može prodati. Da je davao robu po niskim cijenama -JE , ali prodati po proizvodnoj cijeni koju je KIO imao zbog krivog vođenja firme (cijena koštanja opterećena raznim kreditima, hercegovačkim dugovima, DK Investima i sl.) je bilo vjerovatno nemoguće. I kriza nama nije ništa kriva, mi smo u krizi bili puno prije od ostalih. Za nas je kriza počela kada je Darko Krmpotić zasjeo na tron.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.