Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA

Pokrenut postupak protiv kninskog gradonačelnika Marka Jelića zbog moguće zlouporabe dužnosti

Marko Jelić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.09.2019.
u 16:29

Postupak protiv kninskog gradonačelnika pokrenut je pošto je Povjerenstvo utvrdilo da je donio odluku o partnerstvu s udrugom 'Scientia populo', čiji su dužnosnik i njegova supruga osnivači

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv gradonačelnika  Knina Marka Jelića zbog moguće zlouporabe svojih dužnosničkih prava za probitak udruge "Scientia populo" čiji su osnivači on i njegova supruga, izvijestilo je u petak Povjerenstvo.

Postupak protiv kninskog gradonačelnika pokrenut je pošto je Povjerenstvo utvrdilo da je donio odluku o partnerstvu s udrugom 'Scientia populo', čiji su dužnosnik i njegova supruga osnivači i u kojoj je dužnosnik u trenutku potpisivanja izjave o partnerstvu bio član izvršnog odbora, a njegova supruga predsjednica udruge.

Potpisivanjem izjave o partnerstvu Grad Knin postao je partner toj udruzi prilikom prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška programima usmjerenim mladima“ s projektom „Klub za mlade scientia populo“.

S obzirom da je partnerstvo bio jedan od kriterija koji se bodovao na tom javnom pozivu, postoji mogućnost da je dužnosnik zlouporabio posebna prava koja proizlaze iz obnašanja dužnosti gradonačelnika Grada Knina za probitak udruge s kojom je povezan, smatra Povjerensrtvo.

Mogućim zlouporabama, o čemu će Povjerenstvo odlučivati na jednoj od idućih sjednica dužnosnik je povrijedio Zakona o sprječavanju sukoba interesa u kojim je dužnosnicima zabranjeno zlorabiti posebna prava koja proizlaze ili su potrebna za obavljanje dužnosti.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv gradonačelnice Siska Kristine Ikić-Baniček koja je bila prijavljena da je u ime grada Siska sa sindikalnim predstavnicima radničkih vijeća gradskih ustanova i tvrtki potpisala sporazum iako nije imala suglasnost stranaka kolektivnog ugovora, što je propisano Zakonom o radu.

Donesena je odluka da se protiv te dužnosnice neće pokrenuti postupak s obzirom da u konkretnom slučaju nije utvrđeno postojanje njezinog privatnog interesa, a Povjerenstvo nije tijelo nadležno za nadzor nad primjenom Zakona o radu.

 

Komentara 4

DV
dvorskaluda
20:28 27.09.2019.

Kao pijanim vozačima; osim kazne i zabrana obavljanja bilo kakvih funkcija u svim tijelima državne i lokalne uprave i bez prava na kandidiranje u trajanju od pet godina od počinjenja. Tada bi se malo prizemljili, jer čovječe, pet godina nena ne biti pri kopanji...užas.

ST
Stipan
09:28 28.09.2019.

Jeli drug HDZ -ovac?

Avatar nisam..robot
nisam..robot
19:08 27.09.2019.

A ja mislio sve same postenjacinje. Gradonacelnicu Siska nece sigurno dirati jer najagresivnije i one sa najvise govora mrznje naspram Hrvatima GONG i medije ne diraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije