Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manji računi

Dobra vijest za građane! Vlada na sjednici donosi odluku

Plin na štednjaku
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
11.03.2015.
u 16:23

Za koliko će točno građanima pojeftiniti plin, ovisi o lokalnim plinarama i Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji

Nije šala – kućanstvima će od 1. travnja pojeftiniti plin, ovisno o njihovu lokalnom distributeru, između šest i deset posto. Iz Ministarstva gospodarstva neslužbeno doznajemo da bi odluku o pojeftinjenju plina Vlada trebala donijeti već na sutrašnjoj sjednici. Lokalni distributeri plin će, doznajemo, od travnja plaćati 2,17 umjesto dosadašnjih 2,47 kuna po kubičnom metru, a za koliko će točno građanima pojeftiniti plin, ovisi i o Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA).

– Do kraja mjeseca HERA bi trebala odlučiti o distributivnim maržama. Dakle, odlučit će koliku maržu lokalni distributer, recimo Gradska plinara Zagreb, smije imati. Stručne, ali još neslužbene informacije govore o tome da će lokalne plinare dobiti dozvolu za maržu od pet do 15 lipa, kako koja plinara, tako da bi kućanstva, dakle krajnji korisnici, mogli na koncu dobivati račune za plin umanjene za šest do deset posto – doznajemo od izvora u Ministarstvu gospodarstva.

>> 'Nećemo dopustiti da strani lobiji poskupljuju cijenu derivata'

>> Plin u 2015. godini dobivaju stanovnici ovih ulica. Popust je 30%

Komentara 9

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:23 11.03.2015.

Kad su dosli na vlast odmah su poskupili plin za 25% i struju za 23%,...a neskolovan narod ce opet da bude nasankanj

I9
ivan.994
17:10 11.03.2015.

Izbori kucaju na vrata...

Avatar softmoby
softmoby
17:35 11.03.2015.

a kad će voda !?? ...pojeftiniti, zašto moramo plačati silne gubitke u vodovodnoj mreži koji su enormni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije