Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODGOVOR

Pojačanje za zračne snage Srbije: Ruski predsjednik odobrio isporuku šest MiG-ova 29?

vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.11.2016.
u 09:55

Posao sa Rusijom bio bi epilog višegodišnjih napora država da, poslije tri desetljeća, temeljno obnove ratno zrakoplovstvo

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je odobrio Srbiji isporuku šest MiG-ova 29 te kontingent oklopnih vozila. O ovoj temi se iza zatvorenih vrata razgovaralo na nedavnoj sjednici mješovitih odbora za suradnju između dvije države, saznaju Večernje novosti.

Ovaj potez ne znači da je sve gotovo budući da se očekuje i službeni odgovor Tomislava Nikolića i Vlade Srbije, a prepreka bi mogla biti i predviđena cijena remonta postojećih letjelica. Moskva je nedavno objavila da bi za to trebalo izdvojiti oko 50 milijuna dolara, a to je Srbiji bilo preskupo pa je tada ruski ministar obrane, Sergej Šojgu, uspio sniziti cijenu.

Posao sa Rusijom bio bi epilog višegodišnjih napora država da, poslije tri desetljeća, temeljno obnove ratno zrakoplovstvo, pišu Večernje novosti.

>> Ruski MiG-ovi skupo bi stajali Beograd: Remont ne bi bilo moguće obaviti u Srbiji

>> Pod jednim uvjetom: Rusija će Srbiji pokloniti šest MiG-ova 29?

Komentara 37

DU
Deleted user
10:41 11.11.2016.

Svako malo se priča "Rusija će Srbiji isporučiti xyz". Dajte više prekinite s tom propagandom. Rusija NIKOME ne poklanja vojnu tehniku - bilo novu, bilo rabljenu, bilo remont. To je sve u mitomanskim glavama koje vide nekakvo srpsko-rusko bratstvo. Da je ta mitomanija realnost, srpska vojska bi danas imala 60-70 novih lovaca i to Su-30, a ne MiG-29, 100-150 novih tenkova T-90, dvije baterije S-400, 20-30 Pantzir-S, 150-200 samovoznih haubica MSTA-S.... A realnost je da će Rusija Srbiji isključivo PRODATI ono što Srbija može platiti, a to je jako malo.

DU
Deleted user
11:07 11.11.2016.

Ako se obistine najave Trumpa uskoro će biti, hoćeš NATO, plati zlato. Ni Rusija nikom ne poklanja vojnu tehnku trebat će puno više izdvajati za vojsku i naoružanje dragi moji a to znači i veće poreze, bolnije rezove i manje love za ekipu.

SE
sestrićna
11:12 11.11.2016.

olimpijski sport u hravatskim medijima je ko će više pozitivnih tekstova o srbiji objaviti..podanički mentalitet se nastavlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije