Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTREBAN REMONT

Pod jednim uvjetom: Rusija će Srbiji pokloniti šest MiG-ova 29?

MiG 29
Foto: Reuters/PIXSELL
16.08.2016.
u 11:47

Cijena remonta ovisila bi o razini opreme koja bi se ugrađivala

Rusija bi Srbiji mogla pokloniti šest borbenih zrakoplova MiG-29, no pod uvjetom da oni plate njihov remont s obzirom na to da je riječ o letjelicama koje trenutačno nisu u upotrebi.

Kako je izvor kazao za Blic, srpska vojna delegacija nedavno je boravila u Rusiji gdje su im pokazani zrakoplovi koji bi svoj radni vijek trebali nastaviti u jedinicama srpskog ratnog zrakoplovstva.

– Tim  avionima je neophodan remont. Pregovori o tome kakav će aranžman sklopiti su u tijeku. Jedna od opcija je da zrakoplove dobijemo na poklon, ali da platimo njihov remont – kazao je izvor i dodao da je njihov cilj da osiguraju da se remont ne radi u Rusiji, već u Srbiji.

– Time bismo zaposlili našu industriju, a istovremeno bi ovladali i novom tehnologijom – kazao je sugovornik. 

Cijena remonta ovisila bi o razini opreme koja bi se ugrađivala pa tako postoje dvije opcije –  da zrakoplovi budu s opremom ruskog proizvođača, ali i da u njih bude ugrađena oprema zapadnog podrijetla.

>> Putinov vicepremijer u Beogradu, Rusija će Srbiji isporučiti S-300 sustav obrane?

Komentara 157

DU
Deleted user
12:10 16.08.2016.

Što nas briga što će Srbi dobiti pohabane migove. VL više o srbiji nego o Hrvatskoj.

SE
sestrićna
12:05 16.08.2016.

jeftinije ih je pokloniti nego da idu na remont..znaju rusi...

MS
mare_split
12:19 16.08.2016.

VL, je li vi to nas (Hrvate!) 'plašite'! Njima ni A-bomba ne bi pomogla da dobiju bilo koji sukob-rat-bitku, zbog čega ovu vijest treba promotriti kao bezvezno 'busanje u prsa'! Radi se o 'kroničnim' kukavicama ... od stoljeća 9-og kada ih je iz nevolje izbavio kralj Tomislav! Dosta više o njima! Nije li?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije