Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terorizam

Pojačane mjere sigurnosti na aerodromima u Europi, SAD-u i Aziji

'REFILE - UPDATING CAPTION   A Delta Airbus 330 airliner sits on a runway at Detroit Metropolitan Airport in Romulus, Michigan in this video grab made December 25, 2009. A man reportedly set off firec
'HO'
27.12.2009.
u 10:48

Nakon neuspjelog pokušaja Nigerijca Umara Farouka Abdulmutallaba da aktivira bombu na letu Amsterdam -Detroit postrožena kontrola putnika i prtljage

Nakon neuspjelog pokušaja Nigerijca Umara Farouka Abdulmutallaba da u zrakoplovu koji je letio na liniji Amsterdam -  Detroit aktivira bombu na međunarodnim areodromima uvedene su pojačane mjere sigurnosti, prenosi AP.

Pojačana kontrola putnika i prtljage od jučer se provodi na aerodromima u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Švedskoj, Italiji, Britaniji, Španjolskoj, SAD-u, Singapuru, Japanu, Kanadi, Novom Zelandu, Afganistanu i Hong Kongu. Neki aerodromi su ograničili broj ručne prtljage koje se smije unositi u zrakoplov.

Europska komisija je priopćila kako istražuje je li se amsterdamska zračna luka Schipol, gdje se Nigerijac ukrcao u zrakoplov, pridržavala svih pravila sigurnosti.

Ključne riječi

Komentara 4

SI
silver@igle
11:15 27.12.2009.

Uvijek se mjere sigurnost pojačaju kad se nešto dogodi.Kao da su oni toliko glupi pa će opet sada pokušati da učine nešto.

ST
strsica
22:04 27.12.2009.

trebali su to uraditi prije Bozica a ne sad kaa se sve izdogadjalo.

OB
-obrisani-
11:55 27.12.2009.

Jihad free Airlines Znao sam, sad će provjere na ulasku u zrakoplov trajati satima. Razdvojimo putnike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije