Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pojačan promet na prilazima marijanskim svetištima

Na prilaznim cestama marijanskih svetišta posebice u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici očekuje se veći broj hodočasnika, posebice pješaka i biciklista pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.
15. kolovoza 2017. u 09:32 2 komentara 176 prikaza
granica, gužva
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 kilometara na sat. Promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju te na prilazima marijanskim svetištima. Na naplatnim postajama Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, izvijestio je u utorak Hrvatski auto klub (HAK).

Gužva na Lučkom OPREZNO U PROMETU Očekuju nas velike gužve za vikend i Veliku Gospu, a HAK upozorava na jedan detalj

Na prilaznim cestama marijanskih svetišta posebice u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici očekuje se veći broj hodočasnika, posebice pješaka i biciklista pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

U povodu blagdana Velike Gospe, zabrane prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u utorak, 15. kolovoza, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na DC1, dijelom Lička magistrala.

Tijekom dana iz HAK-a očekuju pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima posebice sa Slovenijom i BiH. U vremenu povećane gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnje u kolonama. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu, način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje. 
Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom da su često zabilježena i duža čekanja, korisnicima savjetujemo da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se nebi dodatno stvarale gužve i zastoji.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

HAK prometne gužve prema moru HAC i ARZ Od autocesta u srpnju smo zaradili 417 milijuna kuna Kolone na cestama Savjeti HAK-a: Idite starom cestom kroz Gorski kotar i na Ličku magistralu Gužve na cestama - Granični prijelaz Kaštel Gdje se očekuju prometni čepovi Birajte put – čeka nas pakleni prometni vikend
 
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar Istinski Pravi Hrvat
    Istinski Pravi Hrvat:

    Pa čemu nama balkanskim hrvatinama treba Gospa kada se ona bavi i čuva poštene i cestite ljude.

  • sargu123:

    Puno je bolje uz potočić, roštilj i hladnu pivu. A oni nek se guraju, sami su si krivi.