Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje se očekuju prometni čepovi

Birajte put – čeka nas pakleni prometni vikend

Gužve na cestama - Granični prijelaz Kaštel
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
28.07.2017.
u 08:18

HAK savjetuje da se za putovanje prema moru bira petak prijepodne ili subota navečer, a za povratak s mora nedjelja prijepodne

Ovog, udarnog turističkog vikenda očekuju se velike gužve na cestama u Hrvatskoj, a koje su počele još jučer kad se na graničnim prijelazima sa Srbijom čekalo i tri sata. U Hrvatskom autoklubu očekuju danas jak promet na autocesti A3 Bregana – Lipovac u smjeru istoka sa značajnim čekanjima na graničnim prijelazima sa Srbijom.

U subotu će biti vrhunac gužvi i u smjeru istoka i u smjeru mora, a čepovi se očekuju na naplati cestarine Zaprešić, na autocesti A3 Bregana – Lipovac, na naplati Sveta Helena, na naplati Rupa, a velike gužve će biti i između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 te na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko, Kolone i zastoji očekuju se i na istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija te na graničnim prijelazi sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Gužvi će u subotu biti i duž Jadranske magistrale.

Gužve na cestama - Granični prijelaz Kaštel
1/11

U HAK-u upozoravaju da subotnje gužve u smjeru mora počinju od 4 do 13 sati, a oko podneva počinje jačanje prometa u smjeru unutrašnjosti.

U nedjelju pak najjači promet se očekuje tijekom poslijepodneva u smjeru unutrašnjosti s čekanjem na izlazu s autoceste u Lučkom, na autocesti Zagreb – Macelj u smjeru Macelja i na naplati Zagreb-istok u smjeru Zagreba. HAK savjetuje da se za putovanje prema moru bira petak prijepodne ili subotu u poslijepodne ili navečer, a za povratak s mora nedjelja prijepodne. Alternativa gužvama na autocesti prema moru je Lička magistrala.

Komentara 6

Avatar alien79
alien79
08:24 28.07.2017.

Čekati u koloni je gadno i ružno, ali ružnija je Rada Borić

Avatar nekakav
nekakav
08:48 28.07.2017.

kolone su normalna pojava u prometu. u njemačkoj, francuskoj, italiji, su svakodnevne, a ljeti ogromne, i nitko oko toga ne radi probleme. ideš nešto ranije, i gužvu ukalkuliraš. samo kod nas je problem, samo nama je problem čekati, i 'toga nigdje nema u svijetu, samo kod nas'. problem je 'kasniti' sat vremena do splita od zagreba, radi gužve, kolone, čekanja. da, bogatiji smo od njemačke, pa smo sagradili druge cijevi na tunelima sv rok i mala kapela, da ne čekamo pola sata u dva vikenda u cijeloj godini. zbilja smo veliki, bogati, kad nam tolki novac nije ništa. mogli smo ga financirati iz turističkih pristojbi, a? ono, zna se tko ubire najviše novca od turizma, pa je red da korisnik plati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije