Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon napada na izrael

Pojačan oprez u New Yorku: Policija patrolira u blizini sinagoga i židovskih centara

?ovjek s pištoljem ispred sjedišta UN- a u New Yorku, policija ga nagova da preda oružje
Benno Schwinghammer/DPA
13.10.2023.
u 18:37

Pojačane sigurnosne mjere, posebno zbog straha od moguće eskalacije antisemitskog i islamofobnog nasilja, događaju se nakon napada Hamasovih militanata iz Pojasa Gaze na dijelove južnog Izraela.

Američka policija pojačala je sigurnost oko židovskih i muslimanskih zajednica uoči globalnih propalestinskih prosvjeda najavljenih za petak, ali je istovremeno pozvala građane da nastave s normalnim životom. Policija u dva najveća američka grada, New YorkuLos Angelesu pojačano patrolira oko sinagoga i židovskih centara, iako vlasti kažu da nisu primile nikakvu konkretnu prijetnju.

"Nema razloga za strah. Nema razoga da ljudi ne nastave normalno živjeti", rekla je guvernerica države New Yorka Kathy Hochul na konferenciji za novinare. Gradonačelnik New Yorka Eric Adams izjavio je da je naredio policiji da "rasporedi dodatne snage oko škola i vjerskih objekata kako bi grad ostao mirno mjesto".

Pojačane sigurnosne mjere, posebno zbog straha od moguće eskalacije antisemitskog i islamofobnog nasilja, događaju se nakon napada Hamasovih militanata iz Pojasa Gaze na dijelove južnog Izraela.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Izrael nastavlja bombardirati Gazu: Ulice pune krhotina, uništene zgrade

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije