Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIJSKI UBOJICA

Pogubljen je kineski Jack Trbosjek koji je ubio 11 žena odjevenih u crveno

Foto: Screenshot/YouTube
04.01.2019.
u 08:53

Gao Chengyong na izricanju smrtne presude, policija ga je tražila godinama, a uhvatila sasvim slučajno, kada je uzela DNK njegovu rođaku pri istrazi jednog posve nepovezanog slučaja

Pogubljen je kineski Jack Trbosjek, serijski ubojica koji je na način sličan londonskoj jezivoj legendi ubio 11 žena, objavio je sud u sjeverozapadnom kineskom gradu Baiyinu, koji ga je i osudio na smrtnu kaznu u ožujku prošle godine.

Gao Chengyong kažnjen je tako za svoje zločine 30 godina nakon što je počinio prvo ubojstvo pa nastavio još deset na području regija Gansu i Unutrašnje Mongolije. Ciljao je 54-godišnji Kinez djevojke odjevene u crveno, pratio ih do kuće, pljačkao, a onda im najčešće prerezao grkljan te ih masakrirao, navodi se u kineskim medijskim pričama o ubojici.

Najmlađoj žrtvi osam godina

No, postavlja se pitanje kako su ga mediji povezali sa slavnim slučajem londonskog monstruma koji je sijao strah u 19. stoljeću. Najmlađa Chengyongova žrtva imala je samo osam godina, što s pravim Jackom Trbosjekom, koji je ubijao prostitutke, nema nikakve veze. No, povezuje ih osobita okrutnost u zločinima. Pogubljeni Kinez ubijao je od 1988. do 2002. godine, a nekima od ubijenih žena vadio je reproduktivne organe, slično kao Jack Trbosjek koji je svojedobno terorizirao londonski Whitechapel.

Kako stoji u sudskom priopćenju, posebnu je motivaciju Gao Chengyong nalazio u nagonu da svoje žrtve što je moguće više ukalja i obeščasti pa se tako kod žrtava bilježe i znakovi nekrofilije, snošaja nakon smrti. Policiji su trebale godine da uhvati ubojicu s očito ukorijenjenom mržnjom prema ženama, a čak su i nudili novčanu nagradu od 30.000 dolara. Gao Chengyong bio je asocijalan i povučen, ali i iznimno strpljiv što je znatno otežalo njegovo hvatanje, navodi policija u svojim izjavama o slučaju, odnosno njegovu konačnom okončanju.

Ne zna se kako je pogubljen

Otkriven je sasvim slučajno, kada je proveden DNK test na jednom njegovou rođaku u potpuno nevezanom slučaju. Policija je pronašla da je ubojica kojeg su lovili 28 godina rodbinski povezan s osumnjičenim iz jednog drugog slučaja.

Uhvaćen je dugo nakon što je počinio posljednje ubojstvo. Nije objavljeno na koji je način Gao Chengyong pogubljen, no uobičajeno je da u Kini smrtne kazne izvršava streljački vod ili se to čini smrtonosnom injekcijom. Sumnjamo da će se o njemu snimati filmovi ili pisati knjige, kao što je to slučaj s Jackom Trbosjekom, kojega Kinez u zločinu nadmašuje jer je londonski ubojica u grob poslao pet žena. A Gao nije jedini suvremeni monstrum. Podsjetimo, u prosincu je u Rusiji osuđen Mihail Popkov koji je silovao i ubio desetke žena tijekom 20 godina u gradu Angarsku. Bila je to zapravo druga presuda jer je 2015. osuđen na doživotni zatvor zbog 22 ubojstva, a sada su ga osudili za još 56 ubojstava. Sva je ta ubojstva počinio između 1992. i 2010. godine, a s ukupno 78 žrtava uvjerljivo je najgori serijski ubojica u povijesti Rusije.   

Pogledajte i video: Pokušaj ubojstva - gurnuo ga pod vlak

Komentara 2

SE
serđo12
09:06 08.01.2019.

Ma šta u Kini nema Sinkope,koje pravosuđe?!

DE
deda1234
09:28 04.01.2019.

Ne zna se kako je pogubljen.. Brzo i efikasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije