Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomska čitanka
Povratak na članak

Pogrešna je dilema treba li čuvati zdravlje ljudi ili gospodarstvo. Pitanje je treba li čuvati to dvoje ili deficit

Bez jasnog ekonomskog cilja lutaju i monetarna i fiskalna politika

Komentari 3

ST
stefj
03:11 15.12.2020.

Kako nema gospodarskog cilja? Bar je Plenković jasno rekao koji je jedini cilj - jačati javni sektor bez obzira na cijenu. To je jasno rekao odgovorivši na pitanje novinara, a to je jasno potezima i pokazao... Budući da je sve podređeno tome, jasno je zašto smo na dnu, zašto nemamo šanse od tu se maknuti i što nam slijedi... Sve do sada je posljedice takve politike, stvari se samo ubrzavaju dolaskom ove krize...

VL
NA
nahtt1
01:03 15.12.2020.

Zapravo sve ovisi u kojoj državi "živiš". Nijemci si mogu dozvoliti jedno ili drugo ili treće, a mi ne možemo ništa. Rat nas je bacio na koljena, a političari koji vode ovu državu su nas bacili doslovno u ropstvo. Enormniii PDV - među najvišim u EU, hrpa parafiskalnih nameta, hrpa uhljeba, hrpa općina. Ajmo dalje. Prekvalifikacije nula bodova, proizvodnja nula bodova, poljoprivreda - uvoz cvjeta. Jedino pumpamo BDP potrošnjom, usput raste zaduživanje i postajemo nacija konobara i sobarica. I usput korona za koju nitko nije kao kriv. Jer, prema Jannjonji smo krivi svi mi. Ne oni koji donose mjere, ne Plenky koji se zarazio, već svi mi i koji se eto nismo zarazili. Ali eto Jurčić bi trpao i jači deficit. Još samo da kaže sa čime ćemo ga vraćati. Odnosno gle čuda i rekao je što svi znamo, ali nigdje nije opisao kako bi "zaokružio" taj cijeli proces. Ili jednostavno nema pojma. Pa da pomognem sa pitanjem. Kako otpustiti hrpetinu nepotrebnih ljudi, smanjiti poreze i krenuti dalje ? U našoj situaciji. Sve vlade su jednostavno uhljebljivale, dug nam je rastao i sada nam je ekonomija bazirana na potrošnji. Budućnost nam je poprilično crna.

VL
Avatar Proleter
Proleter
00:26 15.12.2020.

Ovi naši Plenkovići i Vujčići samo svoje zasluge za ulazak u eurozonu vide. Ovo su za njih španska sela.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.