Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA MANIFESTACIJA

Pogrebnici u Nišu slavili uz tortu u obliku lijesa: Želimo ovo napraviti i u Hrvatskoj

Foto: Nova.rs
1/2
20.09.2022.
u 13:47

Torta je bila dužine 1,4 metra, a vrhunac je bio kada su je probili glogovim kolcem. Domaćini iz Niša htjeli su da gosti imaju doživljaj za pamćenje pa su tortu pratili vatromet i zvuci pogrebnog marša.

U jednom niškom restoranu (Srbija) održana je 11. grobarijada, a pogrebnici i vlasnici poduzeća za prodaju pogrebne opreme s prostora nekadašnje Jugoslavije, Grčke i Bugarske slavili su uz golemu tortu u obliku lijesa. 

Torta je bila dužine 1,4 metra, a vrhunac je bio kada su je probili glogovim kolcem, piše Nova.rs. Domaćini iz Niša htjeli su da gosti imaju doživljaj za pamćenje pa su proslavu pratili vatromet i zvuci pogrebnog marša. 

Ivan Stanisavljević, vlasnik firme Had koja je organizirala 11. grobarijadu, rekao je da ovo okupljanje ima za cilj bolje upoznavanje, druženje i uspostavljanje suradnje među ljudima koji se bave istim poslom.

Foto: Nova.rs

 

– Cilj nam je da si jedan dan u godini i mi damo oduška. Gdje smo 365 dana u godini? Sahrana, groblje. Jedan dan u godini imamo pravo i mi se veseliti i opustiti – rekao je Stanisavljević.

Na grobarijadi je bio i Jakov Škelin iz Šibenika koji je rekao da kao pogrebnik radi 25 godina i da je u Srbiji bio i na prvoj grobarijadi.

– Imamo ideju da napravimo sličnu manifestaciju u Hrvatskoj i ugostimo naše kolege. Nadam se da će to uskoro biti, da ćemo napraviti neku grobarijadu ili neko druženje kod nas. Dosta se cijene razlikuju, vaš standard, naš standard, ali nema neke razlike po ponudama, kvaliteti, po cijenama se razlikujemo. Mi smo skuplji – rekao je Škelin. 

Ključne riječi

Komentara 5

RU
Rufijan
15:07 20.09.2022.

Čiji portal. otuda i vijesti!

PA
Pahor
14:10 20.09.2022.

Dovoljno ste vi i vasi zemljaci sprovoda prouzrokovali u Hrvatskoj. Vase morbidne stoseve zadrzite za svoj balkanski krug.

DU
Deleted user
18:14 20.09.2022.

A, rekla san ja nekidan da je u Srbiji vazda (i uvijeke) živo, i živahno. :) I, živopisno, dodajem. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije