Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grobarijada

I Hrvati na bizarnoj fešti u Srbiji: U tortu u obliku lijesa zabili kolac, hostese nosile crninu...

Grobarijada
Foto: Wochit
1/8
06.11.2019.
u 13:38

Pogrebnici kažu kako je Grobarijada način da se jednom godišnje i oni opuste te zaborave na teške trenutke koji ih svakodnevno prate u poslu.

Već desetu godinu zaredom u Požarevcu u Srbiji održava se bizarna zabava –Grobarijada, a kako i sam naziv govori, na njoj se okupljaju predstavnici pogrebnih poduzeća.

Na fešti nalik na svadbenu, okupilo se oko 250 ljudi, a osim onih iz Srbije, stigli su i predstavnici iz Hrvatske te BiH, piše RTS. Pogrebnici kažu kako je Grobarijada način da se jednom godišnje i oni opuste te zaborave na teške trenutke koji ih svakodnevno prate u poslu.

 

Glavna atrakcija bila je torta u obliku lijesa u koju su prije rezanja zabili kolac. Hostese su nosile crninu, a uzvanici su za uspomenu dobili privjeske u obliku lijesova i pogrebnih kola.

Organizator Grobarijade bio je srpski pogrebnik Radiša Mihajlović, po čijem nadimku ''Drnda'', nazvano je i njegovo poduzeće. Poznat je po tome što je prevozio lijes s tijelom Slobodana Miloševića na pokopu bivšeg predsjednika Srbije 2006. godine. Specijalizirao se za prijevoz pokojnika iz inozemstva i prevozi ih isključivo mercedesom jer, kako kaže, gastarbajteri uglavnom i za života najviše vole taj automobil.

Komentara 7

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
13:56 06.11.2019.

Na večernjem je svaki dan Grobarijada i Delijada. Šaka jada.

DU
Deleted user
18:16 06.11.2019.

Jel' bio ukusan Pantelija?

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
15:54 06.11.2019.

Da se okupe, to je O.K, ali sa ovakvim rekvizitima je to ipak pomalo morbidno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije