Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE DUGO TREBALO

Pogledajte za koju se cijenu preprodaje kovanica s motivom Pelješkog mosta

Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL
1/2
28.07.2022.
u 20:44

Zbog velikog interesa, iz HNB-a su jučer priopćili da prestaju s prodajom kada je preostalo 6,000 kovanica. One će biti dostupne od 8. kolovoza u određenim poslovnicama Zagrebačke, Privredne i Partner banke.

Proteklih nekoliko dana brojni su građani proveli u redu ispred Hrvatske narodne banke (HNB), u pokušaju da se domognu kovanica 25 kuna s motivom Pelješkog mosta. Kovano ih je trideset tisuća, a jedna je osoba mogla kupiti najviše 50.

Zbog velikog interesa, iz HNB-a su jučer priopćili da prestaju s prodajom kada je preostalo 6,000 kovanica. One će biti dostupne od 8. kolovoza u određenim poslovnicama Zagrebačke, Privredne i Partner banke. 

Veliki redovi izgleda nisu bili samo za one građane koji su htjeli kupiti posebnu kovanicu radi uspomene, nego i za one koji su pritom namjeravali i nešto zaraditi. Naime, nije trebalo dugo da neke kovanice osvanu i na oglasima za prodaju!

Na stranici Aukcije.hr kovanicu s Pelješkim mostom oglašava deset ljudi, a cijene se kreću između 100 i 200 kuna, dok za traženi novčić oglašivač s Njuškalo.hr želi 225 kuna, a u opisu tvrdi da ima sto komada.

VIDEO: Dan koji se pamti: Spektakularno otvorenje Pelješkog mosta pratila je cijela Hrvatska

Komentara 7

HR
hr76
20:53 28.07.2022.

Interes je velik, treba ih kovati sve dok ima kupaca. Na taj način će svi građani koji to žele imati uspomenu na kunu i otvaranje velebnog Pelješkog mosta, a ovi mešetari će ispasti iz igre.

SA
sargu123
20:50 28.07.2022.

Bijednici.

EZ
ezer
00:39 29.07.2022.

Nema druge nego kovati dodatnu količinu kovanice kad je tolika potražnja za istom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije