Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni poligon
Povratak na članak

Pogledajte vježbu gađanja samohodne haubice

Osim gađanja provedeno je i tehničko ispitivanje svih sustava - softvera koji je preveden na hrvatski jezik, balističkog računala koji izračunava početne elemente te svih sustava bitnih za preciznost i točnost pogodaka

Komentari 25

SA
samograd
16:01 23.06.2017.

Pokojni kum Joža šaljiv i pomalo neotesan al pošten i radišan čovjek u ljeto 1991 ,nama nadobudnima koji su tek dobili mađarske kalašnjikove i 150 metaka ,pa smo mislili razbićemo četnike za čas .Djeco moja mi trebamo "topništvo " tadada sam prvi puta čuo tu staru hrvatsku riječ ,ja sam u Rusiji za vrijeme onog rata bio na Švapskim haubicama.Mi ga podbadali "kume jesu li te haubice mogle gađati 5-6km" on pomalo ljut i uzbuđen "da 5-6 km jel vi to mene zaj...te ,mogli smo gađati nebesa" mi umirali od smijeha neznajući da će za koji mjesec srpske haubice pretvoriti naš "Shire" u pepeo.Kuma Jože više nema al bi bio sigurno sretan što imamo Njemačke haubice koje skoro mogu dobaciti ko iz njegovih vremena!!

VL
SI
signum88
16:05 23.06.2017.

Eh s ovim smo za 40 minuta u B. Luci :-)

VL
Avatar Matija22
Matija22
15:56 23.06.2017.

najbolja haubica na svijetu,samo najbolje vojske svijeta poput Hrvatske vojske je imaju

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
16:57 23.06.2017.

Kratko i jasno, povijest je to okazala nebrojeno puta, od kad se uopće povijest piše, da se zapamti, da se ne ponovi, ali se ponovi... da svatko onaj koji nije sposoban se braniti i obraniti, neče dugo trajati... nema te države, unije ili područja koje nije oteo ili uzeo, ovisi iz kojeg kuta gledaš, ako nisu se mogli obraniti... nema tog mjesta. Uviječ če biti netko tko ima povesna prava, nebeska prava i/ili interes da te okupira. Činjenice. I danas miroljubljive zemlje imaju potrebu da budu spremne, uzmimo jednu Šivcarsku, okružena EU i NATOm, znati li koji vojsku ima, izvolite na jance defence pa blejite.. a ako četi mi prodavati, ajmo da prvo budemo bogati kao švicarska, budite sigurno da nikad ne bi došli do tog bogatsva da nemamo prije toga neki bedem da spriječi one koji bi se tu malo parkirali... Možeš imati najbolje škole i vrtiče, bolnice i tvornice, ali bez da to netko čuva.... Propadaju i unije i države, i carstva i savezi, zato da danas kao i 95te, MORH tj HV bude opremljen i spreman, i uvijek one, želi mir, ali spremaj se za rat.

VL
ST
Startrack
16:04 23.06.2017.

Samo velike nacije poput Hrvata, Njemaca i Japanaca imaju ovakvo oruzje.

VL
DU
Deleted user
18:01 23.06.2017.

Mene zanima, onako iz znatiželje ako može iskusan neko odgovorit. Dali može precizno gađati da pogodi tenk koji stoji?

VL
DU
Deleted user
16:27 23.06.2017.

Sretan ti rodendan, MIG-21 Prije 60 godina bili su totalni hit, a danas ih koriste Hrvati, ISIL, Sjeverna Koreja.. MiG-ovi danas operiraju u Zambiji, Vijetnamu, Ugandi, Afganistanu, Libiji i - Hrvatskoj.

VL
DD
DD
16:57 23.06.2017.

😂 haha još ručno punite 😂😂😂👍🏿

VL
PU
Pukovnik
16:09 23.06.2017.

Opet oruzje, vojska ... Nabavka oruzja je odlicna prilika za korupciju - vidi MIG-ove, Patria itd. Ako nas vec derete sa porezima koristite stedstva za stvaranje radni mjesta i za poticaje za zaposljavanje a prestanite glumiti Crvenu armiju.

VL
SU
supertonkica
17:35 23.06.2017.

I s ovim vi mislite opet napasti Rusiju.?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.