Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBRZAO DOLAZAK

Pogledajte tajni sporazum između Vojka Obersnela i Frljićeve prethodnice

Vojko Obersnel
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
19.02.2016.
u 17:43

"Da je ostala do kraja mandata, što je mogla, Frljić ne bi mogao preuzeti kazalište prije nove sezone"

U sjeni međusobnog prozivanja saborske zastupnice Mosta Ines Strenja Linić i intendanta riječkog kazališta Olivera Frljića ostala je tvrdnja, izrečena u sabornici za rasprave o negativnom nalazu revizije za riječko kazalište za 2013. godinu, da je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel s Frljićevom prethodnicom, intendanticom Nadom Matošević – Orešković, u srpnju 2014. sklopio tajni sporazum po kojem je zbog umjetničkog doprinosa u i izvan kazališta nagrađena sa 75 tisuća kuna i omogućeno joj je da na radnom mjestu šefa dirigenta prima intendantsku plaću do isteka mandata. "Smiješnim otkrićem saborskih zastupnika" nazvali su u riječkom gradskom odjelu za kulturu spominjanje sporazuma u raspravi i znakovito isticanje da je riječ o tajnom sporazumu jer je javnosti odavno poznat njegov sadržaj, k tome je i javno objavljen.

– Sporazum je potpisan među ostalim i s intencijom da novi intendant Oliver Frljić stupi na dužnost s početkom nove kazališne sezone, 1. rujna 2014., a članak o tajnosti uvršten je na prijedlog Nade Matošević, i ne radi se o uobičajenoj proceduri jer Grad Rijeka ne uvrštava odredbe o tajnosti ni u kakve sporazume ili ugovore – kazao je Ivan Šarar, pročelnik gradskog odjela za kulturu.

Prihvatili su, kaže, članak o tajnosti znajući da će o svemu što je sporazum obuhvatio ionako morati raspraviti Kazališno vijeće, a zapisnici Kazališnog vijeća se javno objavljuju. A na uvjete intendantice da joj se isplati naknada i razlike plaće pristali su jer je ona pristala otići prije kraja mandata.

– Da je ostala do kraja mandata, što je mogla, Frljić ne bi mogao preuzeti kazalište prije nove sezone – razjasnio je Šarar misterij.

>> Vladajući zastupnici napali Frljića, on im odgovorio: Ovo potvrđuje da je riječ o vladi opasnih namjera

>> Zašto je Ines Strenja-Linić skrivala da iznajmljuje stan HNK?

Komentara 52

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:05 19.02.2016.

Frljić je plačenik Obersnela i Milanovića, čak su ga doveli iz Vojvodine/Srbije..

KU
kufmaario
18:09 19.02.2016.

Treba ga protjerat odakle je i dosao.

EF
epic.flyer
18:14 19.02.2016.

Ajmo USKOK počnite raditi više....Uhljebljeno je ljudi bez odgovarajuće struke u HNK Rijeka...Sramota u što se to kazalište pretvorilo...Obersnel poštenjačina....jooooj....koji lik koje sudstvo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije