Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbol pobjede

Pogledajte prve fotografije unutrašnjosti vodotornja nakon Domovinskog rata!

Vukovarski vodotoranj
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/16
17.02.2014.
u 12:44

Vodotoranj, visok 50 metara i obujma 2200 prostornih metara, sagrađen je potkraj šezdesetih godina u tadašnjem gradskom perivoju i izletištu tzv. "Najpar-bašći", na ulazu u vukovarsko naselje Mitnicu.

Fotoreporter agencije Pixsell Marko Mrkonjić snimio je prve fotografije unutrašnjosti vodotornja nakon Domovinskog rata.

Vodotoranj, visok 50 metara i obujma 2200 prostornih metara, sagrađen je potkraj šezdesetih godina u tadašnjem gradskom perivoju i izletištu tzv. "Najpar-bašći", na ulazu u vukovarsko naselje Mitnicu.

Prema zapremnini i veličini bio je jedan od najvećih objekata tog tipa u Europi. Sve do rata, na vrhu vodotornja nalazio se restoran s vidikovcem na Vukovar, Dunav i okolno srijemsko vinogorje. Tijekom srpske agresije na Vukovar, vodotoranj je bio jedna od najčešćih meta neprijateljskog topništva koje mu je nanijelo više od šest stotina oštećenja, a danas predstavlja simbol pobjede i novog života.

Objekt se neće obnavljati u izvornu funkciju, nego će postati Memorijalno područje koje će podsjećati na patnje i boli koje je Vukovar proživio.

>> Vukovarski vodotoranj postaje vidikovac s rotirajućim restoranom

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Komentara 14

ĆA
ćaćaća
13:37 17.02.2014.

predlažem da se na njemu napiše ćirilicom ko je to napravio i to u što većem formetu ...i ne samo na vodotornju nego po cijelom gradu da se napiše ćirilicom sve što su četnici i crvena zvijezda u kompi "dobroga" napravili s ćirilicom na čelu..

ĆA
ćaćaća
13:59 17.02.2014.

mislim da je ovo dobra ideja stožeru za zaštitu hrvatskog vukovara..znači na svim mjestima gdje se još vidi razaranje vukovara napiati velikim ćiriličnim slovima ko je to napravio i zbog čega..

Avatar ludi kekec
ludi kekec
13:51 17.02.2014.

prve fotke??? a gdje vi to živite - na jupiteru? pa takvih fotki je objavljeno stotine... bilo bi zaista presmiješno da 20 godina nitko nije otišao gore i napravio fotku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije