Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve projekcije
Povratak na članak

Pogledajte koje hrvatske stranke ulaze u Europski parlament

Ti se podaci osnivaju na informacijama iz pouzdanih istraživanja koja su provele stručne ustanove u državama članicama, a za Parlament ih je prikupila agencija Kantar Public

Komentari 20

Avatar imotska115
imotska115
13:53 18.02.2019.

Glupi naslov, izbora jos nije ni bilo i već sve znaju koje stranke idu u EU parlament.

VL
Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
13:41 18.02.2019.

HDZ je sad na pravom putu ima HDZ danas i 35%sigurno,eto cim beljak nenaruci anketu odma bez mandata isto kao i heroina dalija.

VL
VL
vasa.ladacki
13:56 18.02.2019.

A HDZ je jedina proeuropska stranka u Hrvatskoj. Nije ni čudo da će dobiti izbore. Za koga drugoga glasati? Kradljivca tranzistora? C vitaminaše koji žele izići iz Europe? SDP koji ima listu na kojoj se kandidati povlače svoje kandidature?

VL
PR
Princeza
13:39 18.02.2019.

Zivi zid je protiv EU u a zele u parlament da bi mogli primati dobru placu. Prevaranti i lopovi.

VL
Avatar Jopa
Jopa
14:57 18.02.2019.

Veliki je strah od Neovisnih koliko se vidi po režimskim medijima

VL
DU
Deleted user
19:26 18.02.2019.

Jesenti milu bigulicu, kakva je to ušljiva prognoza!!? A što je s tzv. Amsterdamskom kaolicijom? Zar u Europski parlament nisu zavrijedili ući kompetenetni, stručni i nadasve moralni ljudi kojima je dobrobit Hrvatske na prvom mjestu kao što su vitezica od Gunje Mrak Taritašica Ančica, vitez od Uljanika Miletić Boki, veliki ljubitelj bratstva i jedinstva Beljak Šokre zvani Pajser i dična gospoja Puljak Marijančica koja sama za se tvrdi da je pametna? Da je imalo pravde, u EU-ov parlament trebao bi ući i veliki borac za raskid Vatikanskih ugovora i lažni plenić Beus Richembergh Gogo. Kad bi tih petero zasjelo u Strasbourgu, tek tada bi Hrvatska procvjetala uzduž i poprijeko.

VL
DU
Deleted user
15:49 18.02.2019.

Stranka je organizacija koja je vazna samo za vodstva i vodje..... U eu parlament ce uci oni uguzi koje drage vodje stranaka odrede. ....eu parlament je leglo zla za sve male nacije ......

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:58 18.02.2019.

Kao prvo, postoji koalicija stranaka na ljevici koja po ovim istim podacima mogla dobiti 2 mjesta. Postoji koalicija na desnici, koja bi mogla dobiti jedno mjesto. To u konačnici znači da SDP dobiva manje , vjerojatno i Most i Živi zid. HDZ bi ostao na istom. Moje viđenje je HDZ 6 , SDP 2, lijeva koalicija 2, Živi zid 1, desna koalicija 1 Ako lijeva koalicija ipak postigne dogovor s Pametno i START, tada je to HDZ 5, lijeva koalicija 3, SDP 2, Živi zid 1, desna koalicija 1 Do sada se Pametno nije pokazalo pametno i nemaju nikakvog sluha za politički trenutak, dok START je nepoznanica i nije do kraja jasno hoće li se i START pokazati s osjećajima za politički trenutak. Uzmimo da neće niti Pametno niti Start, tada time pomažu izravno HDZ i sve ide u koš HDZ-a i HDZ je siguran jer će mu na taj način i Pametno i START pomoći svojom političkom kratkovidnošću da osvoji dodatni mandat. Desna koalicija bi trebala okupiti i sve iz raznih HSP-ova i ostale s desnice i poraditi da na kriptoustaškoj platformi dovuće i vrlo bliski MOST kod sebe i tada će dobiti dodatni mandat. To bi tek bio uspjeh profašističke desnice, MOST bi ušao u EU parlament, koja bi tada mogla pošteno staviti HDZ na muke. Ali kao i na ljevici, nema dovoljno pameti, sve su to veliki umišljenici bez realne računice i političke promišljenosti i mala je opasnost za HDZ da izgubi šesti mandat.

VL
DU
Deleted user
18:13 18.02.2019.

polako polako gdje je gdje je Amsterdamska pa oni se nadaju kojem mjestu zar nema mjesta za Anku Gunjanku mjesta.

VL
JJ
juraj.jalzabetic
14:30 18.02.2019.

Mislim da desno orijentirani poput HRASTA i sličnih budu napravili pomutnju bude se i njh nešto pitalo.

VL
AN
angeorafael123
14:04 18.02.2019.

Pričajte poslije izbora jer m.ismo Spremni.

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
13:58 18.02.2019.

bude tako ako ce apis brojati glasove

VL
ST
stefj
13:33 18.02.2019.

HDZ je na 5-6 mjesta, da nije otišao toliko lijevo, vjerojatno bi umjesto 6. lovio 7. mjesto za parlament. Ne vjerujem da će SDP osvojiti 3 mandata, prije 2 komada... No do izbora ima još dosta, pitanje je kako će se odvijati kampanja i koje će teme biti u fokusu. U svemu tome mislim da je Amsterdamska sama sebi zabila autogol kada je kao nositelja liste postavila IDS-ovca koji se zalaže za odvajanje Istre iz Hrvatske... Živi zid bi lako mogao uloviti 3 mjesta, a glasovi desnice će se razbiti na Most i ostale. Ne treba zaboraviti niti HNS, koji ima hrpu uhljebitih kao glasačko tijelo. Mada jesu šizofreni u zadnje vrijeme, retorika za izbore im je bazirana protiv HDZ-a, a tak dobro surađuju u saboru...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.