Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pogledajte koje hrvatske stranke ulaze u Europski parlament

Ti se podaci osnivaju na informacijama iz pouzdanih istraživanja koja su provele stručne ustanove u državama članicama, a za Parlament ih je prikupila agencija Kantar Public
18. veljače 2019. u 13:23 20 komentara 1498 prikaza
HDZ
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Prema prvim projekcijama o tome kako će izgledati novi Europski parlament, od 12 hrvatskih mjesta HDZ-a osvaja 6, SDP 3, Živi zid 2 i Most 1.

Andrej Plenković Najbliži ljudi Plenkovićeve nove nade: Ovo je HDZ-ov tim za europske izbore

Europski parlament objavio je u ponedjeljak prvu skupinu projekcija o tome kako će izgledati novi parlament na temelju ispitivanja javnog mnijenja u državama članicama provedenih početkom veljače 2019.

Ti se podaci osnivaju na informacijama iz pouzdanih istraživanja koja su provele stručne ustanove u državama članicama, a za Parlament ih je prikupila agencija Kantar Public. Anketu u Hrvatskoj provela je Promocija plus.

Prema istraživanju provedenom 6. veljače, HDZ osvaja 32,1 posto glasova, što nosi šest zastupničkih mjesta. Na drugom mjestu je SDP sa 17,9 posto glasova i tri zastupnička mjesta. Slijedi Živi zid s 12,3 posto i dva mjesta te Most sa 7,4 posto i jednim zastupničkim mjestom.

Okrugli stol Večernjeg lista Što nam donose izbori za Europski parlament VEČERNJAKOV OKRUGLI STOL Živi zid na europske izbore ide s talijanskim Pokretom pet zvijezda

Stranke koje ne uspijevaju dobiti zastupničko mjesto predvodi START koja je peta po redu s 5,2 posto glasova, zatim Glas s 4,3 posto, NHR s 3,7 posto, HSS s 3,6 posto, Bandić Milan 365 2,3 posto, HNS 1,8 posto, IDS 1,8 posto, sve ostale stranke 5, 8 posto.

Pogledajte video: Juncker uštipnuo Plenkovića

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • Avatar imotska115
  imotska115:

  Glupi naslov, izbora jos nije ni bilo i već sve znaju koje stranke idu u EU parlament.

 • Avatar dalmos Zadar
  dalmos Zadar:

  HDZ je sad na pravom putu ima HDZ danas i 35%sigurno,eto cim beljak nenaruci anketu odma bez mandata isto kao i heroina dalija.

 • vasa.ladacki:

  A HDZ je jedina proeuropska stranka u Hrvatskoj. Nije ni čudo da će dobiti izbore. Za koga drugoga glasati? Kradljivca tranzistora? C vitaminaše koji žele izići iz Europe? SDP koji ima listu na kojoj se kandidati povlače svoje kandidature?