Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pogledajte koga je Vlada imenovala i razriješila na zatvorenom dijelu sjednice

Doneseno je i nekoliko kadrovskih odluka među kojima i ona kojom je dr. Ankica Čulo imenovana zamjenicom ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
15. ožujka 2019. u 19:22 1 komentara 2181 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska vlada danas je, na zatvorenome dijelu sjednice, utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO), Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), Vijeća za vanjske poslove (FAC), Vijeća za opće poslove (GAC) te Vijeća za opće poslove – članak 50. (GAC, Art. 50), koji se održavaju tijekom ožujka ove godine.

Vlada - sjednica VLADA DALA SUGLASNOST Plenković otkrio koliku će odštetu država isplatiti Frani Lučiću

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka, pojašnjava se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice.

Slijedom toga, navodi se, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska.

Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

U priopćenju se navodi kako je na zatvorenom dijelu sjednice vlade usvojeno i izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova te pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.

Gabrijela Žalac Ivan Hrstić Premijer Plenković trebao je prihvatiti ostavku ministrice Žalac

Doneseno je i nekoliko kadrovskih odluka među kojima i ona kojom je dr. Ankica Čulo imenovana zamjenicom ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Vlada je Skupštini društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o., temeljem provedenog postupka izbora kandidata za članove nadzornih odbora pravnih osoba od posebnog interesa za RH, predložila Zdeslava Milasa, Gordana Hanžeka, Tomislava Družaka i Irenu Gerovac Zrnić za izbor članova Nadzornog odbora društva.

Izmijenjena je i Odluka o osnivanju Nacionalnoga povjerenstva za olakšice na način da se razrješuje dosadašnja članica toga Nacionalnoga povjerenstva Lenka Ercegović, te se novom članicom imenuje Ivana Milićević, kao predstavnica Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Hrvatskom saboru upućen je prijedlog za povlačenje iz procedure donošenja Prijedloga odluke o razrješenju predsjednice i dijela članova Nacionalnoga vijeća za odgoj i obrazovanje i Prijedloga odluke o imenovanju predsjednika i dijela članova Nacionalnoga vijeća za odgoj i obrazovanje koji je Vlada Saboru uputila 25. svibnja 2017.

VIDEO Ministrica Žalac ponudila mandat na raspolaganje:

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Grebza:

    Imamo vijeća, ureda, povjerenstava, ministarstava i zavoda kao da nas ima najmanje 90 milijuna. Korist za građane jednaka nuli.