Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za spas Ine

Pogledajte kakve su razglednice radnici poslali Milanoviću!

INA, razglednice, Zoran Milanović (1)
Foto: INAŠ
1/6
17.07.2013.
u 15:29

Radnici su Milanoviću poslali razglednice "INA radi, MOL se gradi" na koje su napisali svoju viziju budućnosti tvrtke.

U sindikalnoj akciji radnika Ine i članova sindikata INAŠ premijer Zoran Milanović obasut je razglednicama radnika hrvatske naftne kompanije i građana iz svih dijelova Hrvatske.

Radnici su Milanoviću poslali razglednice "INA radi, MOL se gradi" na koje su napisali svoju viziju budućnosti tvrtke. Sindikat je uz podršku Udruga branitelja Ine posljednjih dana prikupio više od 700 razglednica i dostavio ih na adresu Vlade.

"O budućnosti INA-e ovisi budućnost brojnih obitelji"

– Osim današnje pošiljke, gospodin Milanović u danima koji slijede može očekivati brojne razglednice koje će pristizati poštom iz svih krajeva lijepe naše. Vlada, kao 45 postotni vlasnik INA-e, dužna je zaštiti hrvatske nacionalne interese i energetsku neovisnost države. Sukladno tome hrvatski građani, u čije ime Vlada obnaša svoju dužnost, imaju pravo reći svoje mišljenje o budućnosti INA-e – objasnila je predsjednica sindikata INAŠ Maja Rilović, piše u priopćenju iz tog sindikata.

– Upravo o budućnosti INA-e ovisi budućnost brojnih obitelji INA-inih radnika, ali i poduzetnika čije je poslovanje usko vezano uz INA-ino. Zato smo radnicima INA-e i brojnim građanima Hrvatske podijelili više od tisuću razglednica adresiranih na predsjednika Vlade – dodaje Rilović.

"Perjanica hrvatskog gospodarstva, mjesto zadovoljnih radnika"

Radnici su Milanoviću na razglednice pisali poruke tipa "Primjer da hrvatska Vlada može sačuvati hrvatsko vlasništvo", "NAŠA", "Ponos Hrvatske što je i bila!" i "Perjanica hrvatskog gospodarstva, mjesto zadovoljnih radnika, a ne mjesto straha brige i nezadovoljstva". Iz sindikata ističu da sve poruke imaju jednu sličnost, a to je poziv na hitno zaustavljanje uništavanja Ine.

– Nadamo se samo da će gospodin Milanović pronaći vremena pročitati i uvažiti želje radnika INA-e i hrvatskog naroda. Ako to nekom slučajem ne uspije, sutra ćemo ga na Markovu trgu još jednom podsjetiti na želje i potrebe radnika INA-e i hrvatskog naroda te glasno i jasno pozvati da nešto napravi prije nego što se INA svede na običnu MOL-ovu podružnicu – zaključila je Rilović. Radnici Ine na Markovu trgu prosvjedovat će sutra u podne.

>>'Pregovori s MOL-om bit će teški'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije