Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjena ugovora

'Pregovori s MOL-om bit će teški'

linić
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
11.07.2013.
u 12:26

Linić dodaje da prvo treba vidjeti kako će završiti pregovori, a onda vidjeti kako će se riješiti upravljačka prava

Interes Vlade RH je izmjena dioničkog ugovora Ina-Mol, rekao je danas u Hrvatskom saboru ministar financija Slavko Linić te dodao kako očekuje da će razgovori biti vrlo teški.

- Želim čuti kako će se uopće postaviti načela za pregovore, ali eventualno, ako govorimo o Vladi, njezin je interes izmjena dioničkog ugovora i vratiti se na početak, a to je ulaganje u naftna i plinska polja i u dvije rafinerije. Najteži dio razgovora će uvijek biti plinski biznis, koji je nanio enormnu štetu i u biti još uvijek ne znamo što će biti s tim, što je na neki način vezano i za presudu Sanaderu. Očekujem da će razgovori biti vrlo teški, ali oni moraju dati odgovore na ta pitanja – kazao je Linić koji nije znao odgovoriti na pitanje novinara je li Vlada već oformila pregovarački tim.

- To morate pitati predsjednika i potpredjednika Vlade, jer to nije resor ministra financija, nego ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Samo sam rekao ono što smatram da treba učiniti, a u same pregovore nisam uključen – tvrdi Linić te dodaje da prvo treba vidjeti kako će završiti pregovori, a onda vidjeti kako će se riješiti upravljačka prava, hoće li se što prodavati...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije