Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO DO OSIJEKA

Pogledajte kako se masivni sustav s grmljavinom i tučom kretao prema istoku Hrvatske

Foto: DHMZ
1/4
31.10.2023.
u 13:53

Kiša je iz Zagorja i sa zagrebačkog područja stigla do Slavonije

Masivni sustav s grmljavinom i tučom stigao je i do istoka Hrvatske. Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako će pljuskova biti na istoku, a jaka kiša već pada u Osijeku. 

- S premještanjem fronte izraženijih će pljuskova biti uskoro i ponegdje na istoku unutrašnjosti, a trenutno ih ima na bjelovarskom i koprivničkom području. Jak vjetar, mjestimice obilnija kiša te dosta munja pa i mogućnost tuč - objavio je DHMZ uz animaciju premještanja fronte. 

 

VEZANI ČLANCI: 

DHMZ je za utorak izdao narančasto upozorenje zbog opasnog vremena na Kvarneru, veće količine kiše u kratkom vremenskom razdoblju te mogućih urbanih i bujičnih poplava. Prema prognozi za sjeverni Jadran, prijepodne će biti pretežno oblačno, kišovito i vjetrovito. Lokalno izraženija kiša te pljuskovi i grmljavina. Poslijepodne postupno razvedravanje. Jak i olujan južni vjetar okretat će na jugozapadnjak i zapadnjak, zatim sjeverozapadnjak te slabjeti prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura između 18 i 22°C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj i okolici potrajat će barem do kraja ovoga tjedna te će uzrokovati povišene do ekstremne vodostaje na Kupi, Savi i Dravi, upozorio je DHMZ. 

VIDEO Nevrijeme u Bjelovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije