Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGRAĐEN posljednji SEGMENT

Pogledajte fascinantan video kako se gradio i na kraju spojio Pelješki most

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell
1/3
29.07.2021.
u 11:30

Nosiva čelična konstrukcija Pelješkog mosta ukupno je teška 33.700 tona, a most je dug 2,4 kilometra

Hrvatske ceste izradile su fascinantan 1,5 minutni video o gradnji Pelješkog mosta od samog pročetka njegove gradnje do sinoćnjeg svečanog spajanja posljednjeg dijela čelične nosive konstrukcije mosta.

Na videu se tako, među ostalim, može vidjeti sam čin spajanja tog posljednjeg, 165. segmenta na kojem je hrvatska zastava, koji je snimljen iz drona, te izvođenje prvih varova na njemu. Nosiva čelična konstrukcija Pelješkog mosta ukupno je teška 33.700 tona, a most je dugačak 2,4 kilometra. Posljednji segment koji je ugrađen sinoć i kojim je spojen most te cijela Hrvatska dug je 18 metara i težak 220 tona. 

Ključne riječi

Komentara 2

MU
mucek888
09:43 31.07.2021.

Jel to video o izgradnji mosta ili kradezeov predizborni spot? Za cijelu izgradnju ste izdvojili prvih 15 sekundi a minutu i 15 za podizanje ega... Sve smo sličniji Sjevernoj Korei...

Avatar drug Joža
drug Joža
14:00 29.07.2021.

Jel itko pročitao igdje kojom brzinom će se voziti po mostu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije