Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŠE SE REKORDI

Pogledajte cijenu parkinga uz splitsku novogradnju: 'Prosječan čovjek ovdje više ne može kupiti stan'

04.07.2022.
u 14:13

Zgrada na predjelu Lučac koja se oglašava kao "luksuzna" praktički ni po čemu ne odskače od slične novogradnje u Hrvatskoj. U njoj se stanovi prodaju po 5000 eura po kvadratu, a obvezno parkirališno mjesto koje se kupuje uz stan košta 43.000 eura. Međutim, ova novogradnja nije izolirani slučaj. Cijene između 4000 i 5000 eura po kvadratu za splitsku novogradnju postale su standard. Istaknuta agentica za nekretnine tvrdi: "Split je lijep i atraktivan mediteranski grad ugodne klime, bogate kulture te jakog sveučilišta i turizma. Osim toga, drugi je grad po veličini u Hrvatskoj kojem u komercijalnom smislu ništa ne nedostaje te je on zdravstveni, prometni i poslovni centar Dalmacije. Split je mamac za mnoge mlade obitelji, ali i turiste. Potražnja za stanovima je enormna, a ponuda slabašna. To je diglo cijene u nebesa. Iza svega se kriju tri dubinska problema koja nemaju veze s inflacijom. Te probleme hitno treba riješiti jer će nam se sva mladost preseliti u Solin, Kaštela i Podstranu."

Komentara 28

OL
oliva309
16:43 04.07.2022.

Jeste li sigurni da su cijene između 4000 i 5000 eura po kvadratu za splitsku novogradnju postale standard..ja bih rekla plaćeni oglas prije pucanja balona...a za par godina ide to puno puno niže. Uz inflaciju ,recesiju ,rast kamate nema logikee da nekretnine idu gore.

DU
Deleted user
14:55 04.07.2022.

Prosjecan covjek,🤔🤔ako je mislio na radnicku klasu,radnicka klasa ne moze kupiti stan vec 30 godina

Avatar Mudlin
Mudlin
15:54 04.07.2022.

I uz sve to malo-malo pa nekom plane auto, nekog pogodi olovna kuglica, nekog kolac, nožić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?