Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Pogled unaprijed – konferencija o budućnosti Hrvatske

Višegodišnji Večernjakov projekt Hrvatska kakvu trebamo nastavlja se u obliku nove konferencije – Pogled unaprijed.
31. svibnja 2021. u 16:24 465 prikaza
HKT
Foto: Shutterstock

Ove godine Večernji list je obilježio 30. obljetnicu uspostave samostalne Hrvatske. Ostvarenju toga povijesnog cilja posvećen je naš  veliki projekt „30 godina hrvatske neovisnosti“.

Projekt smo započeli organizacijom velike fotografske izložbe u Gliptoteci HAZU-a, na kojoj je predstavljeno više od 300 novinskih fotografija. Izložbom smo se podsjetili na neke od najvažnijih trenutaka hrvatske povijesti te uz rijetko viđene fotografije javnosti vizualno približili najznačajnije događaje iz recentne nacionalne povijesti.

Nastavno na izložbu i Večernjakov višegodišnji projekt – Hrvatska kakvu trebamo, 15. lipnja u Gliptoteci održat će se još jedan značajan događaj – multimedijska konferencija Pogled unaprijed.

Povod konferenciji je prilika da pokrenemo raspravu i procese čiji je cilj postavljanje čvrstih temelja na kojima će se hrvatska budućnost graditi narednih desetljeća, prevladavajući uspješno sve dosadašnje probleme i nedostatke iz tranzicijskog razdoblja.

Konferencija i središnja panel rasprava podijeljeni su na četiri tematska dijela: biti poduzetnik, proizvodnja hrane, turizam te ekologija i zelena transformacija.

Sudionici panela - istaknuti stručnjaci iz datih područja te ekonomski i društveni analitičari - odgovorit će na pitanja kako se Hrvatska razvijala prethodnih 30 godina, što je napravljeno dobro, a koje su prilike neiskorištene te kako bi dotični sektor trebao izgledati u budućnosti.

Milan, Zvonimir Boban shopping downtown
Otvorio dušu
Zvonimir Boban: Napravio sam najveću glupost u životu. Ne mogu sebi to oprostiti
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca