Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HKT – 30 godina državnosti

Pogled unaprijed – konferencija o budućnosti Hrvatske

HKT
Shutterstock
31.05.2021.
u 16:24

Višegodišnji Večernjakov projekt Hrvatska kakvu trebamo nastavlja se u obliku nove konferencije – Pogled unaprijed.

Ove godine Večernji list je obilježio 30. obljetnicu uspostave samostalne Hrvatske. Ostvarenju toga povijesnog cilja posvećen je naš  veliki projekt „30 godina hrvatske neovisnosti“.

Projekt smo započeli organizacijom velike fotografske izložbe u Gliptoteci HAZU-a, na kojoj je predstavljeno više od 300 novinskih fotografija. Izložbom smo se podsjetili na neke od najvažnijih trenutaka hrvatske povijesti te uz rijetko viđene fotografije javnosti vizualno približili najznačajnije događaje iz recentne nacionalne povijesti.

Nastavno na izložbu i Večernjakov višegodišnji projekt – Hrvatska kakvu trebamo, 15. lipnja u Gliptoteci održat će se još jedan značajan događaj – multimedijska konferencija Pogled unaprijed.

Povod konferenciji je prilika da pokrenemo raspravu i procese čiji je cilj postavljanje čvrstih temelja na kojima će se hrvatska budućnost graditi narednih desetljeća, prevladavajući uspješno sve dosadašnje probleme i nedostatke iz tranzicijskog razdoblja.

Konferencija i središnja panel rasprava podijeljeni su na četiri tematska dijela: biti poduzetnik, proizvodnja hrane, turizam te ekologija i zelena transformacija.

Sudionici panela - istaknuti stručnjaci iz datih područja te ekonomski i društveni analitičari - odgovorit će na pitanja kako se Hrvatska razvijala prethodnih 30 godina, što je napravljeno dobro, a koje su prilike neiskorištene te kako bi dotični sektor trebao izgledati u budućnosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije