Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
`neosuđeni`

Poglavar SPC-a prozvao Katoličku crkvu zbog `šutnje o zločinima u 'Oluji`

05.08.2019.
u 07:24

U propovijedi na misi kod manastira Krušedol na Fruškoj gori u Vojvodini poglavar SPC-a je ustvrdio da su „u toj akciji stradali oni najnemoćniji i oni koji nisu mogli pružiti otpor, a to su bili stariji, žene i djeca“.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej ustvrdio je u nedjelju da je "Oluja" bila zločin koji je planirala hrvatska država i osudio šutnju Rimokatoličke crkve, koja je, kaže, osnažilo mnoge koji su činili zlo i "ostali neosuđeni od te božanske organizacije", prenijela je agencija Tanjug.

U propovijedi na misi kod manastira Krušedol na Fruškoj gori u Vojvodini poglavar SPC-a je ustvrdio da su „u toj akciji stradali oni najnemoćniji i oni koji nisu mogli pružiti otpor, a to su bili stariji, žene i djeca“.

Posebno je, kako prenosi agencija Tanjug, naglasio djecu, podsjetivši da je „Hrvatska bila jedina na čijemu teritoriju su, tijekom Drugog svjetskog rata, postojali dječji logori kroz koje je prošlo i stradalo 50.000 djece“.

"Nažalost, njihova stradanja, koja su poznata širom svijeta, ostavila su nijema usta onih koji su trebali kazati svoju riječ o nevinom stradanju naroda. Dugo smo očekivali da tu riječ čujemo od onih koji su bili najmjerodavniji da svojom riječju osude zločin koji je počinjen, a to je rimokatolička crkva. Od nje smo očekivali osude zločina, ali ona do današnjeg dana šuti. Njezina šutnja je osnažila mnoge koji su zlo činili i ostali neosuđeni od te božanske organizacije", rekao je on.

Irinej je kazao da je riječ crkve vrlo važna i značajna, i da se mnogo toga vjerojatno ne bi desilo da se ta riječ čula.

U Krušedolu se održava središnja manifestacija obilježavanja sjećanja na stradanje Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" 1995, objavio je Tanjug.

Komentara 16

BO
borcanac
07:44 05.08.2019.

Nista nova od srbenda Pa oni vec oko 700 godina velicaju i slave sramni poraz na kosovu gdje su porazeni za 7 sati Polako napreduju u Slavnoj Oluji izdrzali 11 sati

Avatar mofo
mofo
08:13 05.08.2019.

Dajte nas postedite ovakvih "vijesti" bar danas?

Avatar tomsom
tomsom
08:50 05.08.2019.

Pa jesi li ikada prozvao svoju nazovi-vojsku za pokolje u Škabrnji, Lovasu, Dalju, Vukovaru, Srebrenici, itd, da dalje ne nabrajam. Prije nego iz tuđeg oka vadiš trun, izvadi iz svoga stablo. Pravda je zadovoljena, sve ste popušili i sada cvilite ko babe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije