Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na željezničkom prijelazu

Poginuli majka, sin i nećakinja, mještani upozoravaju: 'Bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi tragedija'

Bolfan: Žena i dvoje djece poginuli u naletu vlaka na automobil
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/9
15.09.2022.
u 17:31

Prema informacijama lokalnih medija, poginuli su majka, sin i nećakinja iz Karlovca Ludbreškog. Suvozač je u bolnici. Taj željezničko-cestovni prijelaz nema branike ili polubranike, već je ispred njega postavljen znak "Andrijin križ".

Strašna tragedija dogodila se jutros kod Ludbrega. U naletu putničkog vlaka na osobni automobil u Bolfanu u Varaždinskoj županiji danas u 9.30 sati poginulo je četverogodišnje dijete i žena (27). Drugo dijete, također staro četiri godine, preminulo je u bolnici.

Prema informacijama lokalnih medija, poginuli su majka, sin i nećakinja iz Karlovca Ludbreškog. Suvozač je u bolnici. Taj željezničko-cestovni prijelaz nema branike ili polubranike, već je ispred njega postavljen znak "Andrijin križ". Dodajmo i da je ženi koja je poginula danas rođendan. 

– Bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi neka tragedija – kazala je jedna mještanka.

Pamte nesreću iz svibnja 2019. kad je na prijelazu lokalne ceste preko željezničke pruge također došlo do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo. Policija je tada izvijestila da je vozačica stara 55 godina vozila u smjeru Svetog Petra i dolaskom na prijelaz ceste preko željezničke pruge na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa, kao ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, propustila zaustaviti se ispred prijelaza, pa je na automobil naletio putnički vlak. Nakon udara, vozačica se udaljila u nepoznatom smjeru, no pronađena je naknadno. Tada ozlijeđenih osoba nije bilo.

Oglasila se i u PU varaždinska.

"Danas u 9.30 sati, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu u naletu vlaka na osobno vozilo smrtno su stradale tri osobe. Kako je dosad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred njega i uvjerila da prugom ne nailazi vlak. Zbog toga je u njezino vozilo udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica – Varaždin. U naletu je smrtno stradala vozačica osobnog vozila te četverogodišnji dječak, putnik iz vozila. Dvoje putnika, muškarac starosti 28 godina i četverogodišnja djevojčica tom su prilikom ozlijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je, nažalost, od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći preminula u bolnici u 10.35 sati", navode u policiji. 

O nesreći su se oglasili i vatrogasci DVD-a Ludbreg, koji su u 9.36 sati dobili informaciju o potrebi za djelovanjem na tehničkoj intervenciji u kojoj sudjeluju osobni automobil i vlak. Na intervenciju su izlašli s tri vozila i osam članova.
"Unesrećene osobe zatićemo izvan osobnog vozila. Podjelom u timove, pristupamo osiguranju osobnog vozila otklanjanjem akumulatora te pregledom vlaka zbog mogućnosti istjecanja zapaljivih i ostalih tekućina. Također, istovremeno, pomažemo HMP u zbrinavnaju teško unesrećenih osoba te regulaciji prometa. Uz nas na događaju prisustvuju dva tima HPM i članovi PP Ludbreg", opisali su na svojoj FB stranici.

Kako doznajemo, od ukupno 1498 željezničko-cestovnih i pješačkih prijelaza u Hrvatskoj, njih 906 je osigurano prometnim znakovima "Stop" i Andrijinim križem, dok su 592 osigurana signalno-sigurnosnim uređajima.

Od tih 592 željezničko-cestovna prijelaza, 123 osigurano je svjetlosno-zvučnom signalizacijom, a 469 branicima i polubranicima.

Komentara 105

MU
multikultivator
12:22 15.09.2022.

HZ je u banani ali ne stati na zeljez. prijelazu s djecom u autu?.

LU
lupa
13:10 15.09.2022.

zivim u At i kod mene malo koji prijelaz ima branike, imaju oni koji su na vecim cestama. Jedini signal koji daju je “fuckanje” koji nekada ni ne cujes od vjetra/muzike u autu, pa opet nikome ne padne na pamet prelaziti bez da stane i da pogleda lijevo i desno. U Hr pruga se dozivljavaju kao da su hupseri

Avatar drug Joža
drug Joža
13:52 15.09.2022.

Tragedija, ali znak stop uredno stoji prije pruge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije