Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere uskoro istječu

Poduzetnici žele znati što će biti nakon 8. siječnja: 'Ne postoje nikakve informacije'

Ograđene terase kafića na splitskoj rivi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
06.01.2021.
u 13:17

Traže od vlade i stožera civilne zaštite da što prije obavijeste poduzetnike i obrtnike o daljnjim koracima

Udruga Glas poduzetnika (UGP) zatražila je od vlade obavijest o tome što očekuje poduzetnike nakon 8. siječnja, do kada su na snazi "blagdanska" ograničenja uvedena zbog suzbijanja covida-19.

"Najavljeno je da će mjere trajati do 8. siječnja 2021., od čega nas dijeli samo nekoliko dana. Poduzetnici i obrtnici koji su morali zatvoriti svoja vrata, sada ne znaju kada će uopće moći nastaviti s poslovanjem. Ne postoje nikakve informacije o tome hoće li moći nastaviti s radom ili se restriktivne mjere produžuju", kažu u UGP-u.

To smatraju nedopustivim te traže od vlade i stožera civilne zaštite da što prije obavijeste poduzetnike i obrtnike o daljnjim koracima.

Poduzetnike, kako dodaju, zanima i hoće li im vlada nadoknaditi "silne gubitke zbog ograničavanja poslovanja".

"Mnogobrojne djelatnosti koje nisu formalno zatvorene kao što su povremeni prijevoz putnika i putničke agencije, propadaju. Nažalost, sve više ljudi završava na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a trenutno imamo 160.000 nezaposlenih. Vjerujemo da će se taj trend nastaviti, ako se uskoro ne donesu kvalitetne gospodarske mjere", kažu u UGP-u.

Dodaju kako su svjesni nove krize te da je država angažirana na pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji, ali upozoravaju da "problemi uzrokovani korona krizom koja je na koljena bacila desetke tisuća tvrtki nisu nestali".

VIDEO Markotić, Capak i Božinović cijepili su se protiv koronavirusa pred kamerama. Beroš: "Cijepit ću se kad ostanem bez imuniteta."

Komentara 8

RI
rimac444
14:32 06.01.2021.

Sigurno je da će biti 9.siječanj.

MO
montello
18:31 06.01.2021.

bii ce zatvoreno još neko vrijeme

DA
dancuo
13:46 06.01.2021.

Imam ja informaciju da vlasti nastavljaju sa suludim mjerama sve dok ne procijepe i zadnjeg stanovnika, sve nas lijepo umreže pa da služimo njihovim gazdama. Starog normalnog više nema kao ni srednje klase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije