Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Vigilare

'Podržavamo Doris Pinčić Rogoznicu, reakcija pravobraniteljice je promašena i bezobrazna'

Doris Pinčić Rogoznica
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
09.08.2015.
u 12:34

Iz Udruge Vigilare su čestitali Pinčić Rogoznici na hrabrosti i odvažnosti u iznošenju svojega roditeljskog iskustva

Nakon što je Doris Pinčić Rogoznica pokrenula lavinu komentara svojom kolumnom na portalu klokanica.hr u kojoj je rekla da je svog jednoipolgodišnjeg sina udarila po stražnjici stiglo je pismo podrške iz Udruge Vigilare.

- Ovim priopćenjem želimo dati javnu, otvorenu i nedvosmislenu podršku glumici i redateljici Doris Pinčić Rogoznici u njezinu pravu da samostalno odlučuje o odgoju svoje djece. Sramotne reakcije državne pravobraniteljice za djecu i predstavnice udruge RODA držimo potpuno neprimjerenima, promašenima i bezobraznima - navode u priopćenju i ističu da je nedopustivo ponašanje vlasti koja zbog, kako navode, trivijalnih disciplinskih odgojnih mjera poput laganog udarca po stražnjici ili slanja djeteta u svoju sobu dok se ne smiri prijeti novčanim kaznama, zatvorom i intervencijom socijalne službe.

- Opravdano strahujemo da je ovo samo nastavak trenda po kojem se prostor roditeljske ingerencije u odgoju sve više sužava, da bi njihovo mjesto preuzela država, koja navodno bolje zna što je za dijete dobro od njihovih vlastitih roditelja. Ovakva praksa svojstvena je svim zločinačkim i totalitarnim režimima te se iskreno nadamo da Hrvatska neće krenuti tim putem - priopćili su iz Udruge Vigilare.

Iz Udruge su čestitali Pinčić Rogoznici na hrabrosti i odvažnosti u iznošenju svojega roditeljskog iskustva.

- Vjerujemo da njezino iskustvo izražava glas mnogih roditelja, koji se u atmosferi straha i prijetnji ne usuđuju javno progovoriti o apsurdima kvaziznanstvene psihologije u sprezi s državnom represijom - zaključuje se u priopćenju.

>> Nije samo Doris Pinčić udarila svoje dijete po guzi, jesam i ja

Komentara 102

DU
Deleted user
13:00 09.08.2015.

Bravo Doris, cestitam da odlucnosti da ne napravis od svojega djeteta bezobrazno deriste Dijete se odgaja da izraste u stabilnu i odlucnu osobu a tako ce biti samo ako se roditelji tako prema njemu postave.

D1
d12345
13:05 09.08.2015.

Napokon....dosta je više jednoumlja liberalno-fašističkih totalitarističkih udruga....Bravo za Vigilare

DU
Deleted user
13:07 09.08.2015.

Pravobraniteljica se odlično uklapa u model Sjeverne Koreje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije