Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna serija
Povratak na članak

Podravka s tržišta povukla 1600 konzervi Eva skuša fileta u ulju

U jednom od devet analiziranih uzoraka utvrđena je veća prisutnost histamina od one koju propisuje pravilnik

Komentari 35

DU
Deleted user
12:19 30.06.2011.

Ja se samo pitam koliko je ovakovih proizvoda dizajniranih u komunističko doba prošlo bez povlačenja? Vegeta je zabranjena u USA, a tamo svakakovo smeće prolazi na tržištu. Sigurno nije zabranjena bez razloga. Sav komunistički kadar van iz Podravke! Potrošači, bojkotirajmo Podravku, kupujmo kvalitetnu hranu!

VL
VI
viviann
12:20 30.06.2011.

a ja pojela dvije te skuše, a još i dojim.

VL
NE
NewLife
12:53 30.06.2011.

sifra234, pišeš budalaštine i komentiraš temu o kojoj nemaš pojma. Drži se svoje struke, ako je uopće imaš. Vegeta nije zabranjena u SAD-u Dokaz: http://www.amazon.com/Vegeta-Gourmet-Seasoning-Sazon-%20Canister/dp/B0002AZWYC Pozdrav.

VL
CH
chemica
12:55 30.06.2011.

Vegeta zabranjena u SAD-u? Zanimljivo, zanimljivo. Što sve nećemo \"saznati\"... Moram reć rođi iz Ohaja da to što je kupio \"sigurno nije bila Vegeta\". Ma kako mu nije bilo sumnjivo da je natpis na ambalaži bio na ENGLESKOM...Ajde ljudi ne baljezgajte.

VL
DU
Deleted user
12:59 30.06.2011.

Prehrambena industrija truje ljude već generacijama i u inozemstvu postoji izgrađena svijest o tomu. Sada je i u nas jasno što kojekakove \"Podravke\" i njima slični prodaju ljudima.

VL
DU
Deleted user
13:03 30.06.2011.

sifa234 ima zabranu izlaska iz kuce jer je jako ruzan/a, ali mu/joj nisu rekli da je to razlog, nego su mu rekli... NITKO NIKADA NE SMIJE IZACI IZ SVOJE KUCE JER IM JER ZABRANJEN ULAZ U \"SAD\"....pa je on/a analogno zakljucio da ni podravka ne smije u \"SAD\"...

VL
DU
Deleted user
13:03 30.06.2011.

Očito su angažirali onog jedinog informatički pismenog iz korporativnih komunikacija da se logira pod dva imena pa da spašava ugled dudekima iz Podravine. Nemate šanse, vašu nesposobnost su višekratno potvrdile kemijske analize. Sjetimo se malo onog recalla dječje hrane u Sloveniji prije nekoliko godina. Niste vi sposobni napraviti svjetski proizvod, ti vaši bućkuriši prolaze samo kod Balkanaca.

VL
DU
Deleted user
13:05 30.06.2011.

Zanimljive su te skuše iz Gruntovca. Samo one daju previše histamina. Kod skuša ozbiljnih firmi je histamin pod kontrolom.

VL
DU
Deleted user
13:11 30.06.2011.

E621 Mononatrijev glutaminat Pojačivač okusa, biljnog ili životinjskog podrijetla. Natrijeva sol glutaminske kiseline. Mononatrijev glutaminat nalazi se i u mesu ribe, mlijeku, rajčici, no tada ne stvara probleme, jer nije u slobodnom obliku. Kao aditiv koji može imati štetne posljedice dodaje se u hranu u konzervama i u mnoge pikantne namirnice, i to pod raznim imenima, a često kao\"prirodna aroma\". Učestala upotreba može uzrokovati napadaje glavobolje, mučnine, vrtoglavice, lupanja srca, depresije, tjeskobe, bolove u prsima, promjene raspoloženja, napetost, hiperaktivnost, nadutost, žeđ, hladan znoj, crvenilo lica. Postoje sumnje da izaziva alergijske reakcije, posebno kod astmatičara.

VL
DU
Deleted user
13:11 30.06.2011.

nastavak Smatra se ekscitotoksinom - može potaknuti živčane stanice na odumiranje, što je uočeno i u pokusima s eksperimentalnim životinjama. Smatra se da velika količina mononatrij-glutaminata izaziva snažno pobuđivanje receptora živčanih stanica, što vodi do njihova uništenja. S tim je povezan i nastanak neurodegenerativnih bolesti (Alzheimerova, Parkinsonova, Huntingdonova). Posebno može biti štetan u kombinaciji s aditivima E626 do E635. Stoga ih proizvođači često razdvajaju, ne bi li barem na ambalaži učinili opasnost manje očitom. Zabranjen u dječjoj hrani. Vidi E620 - E265.

VL
DU
Deleted user
13:12 30.06.2011.

Podravkaši, znate li što prodajete ljudima? Je li vas barem malo sram?

VL
DU
Deleted user
13:14 30.06.2011.

Skuše iz gruntovca - toksične. Ali i tuna iz K (onzuma) je isto prije par mjeseci imala ovog histamina. Kaj uzrujavaju ribe prije ubijanja, da su tak pune histamina? Možda da ih na dan egzekucije hrane pivom umjesto koštanim brašnom? Mislim da je rizično jesti ribe, ma i da su nasred Jadrana ulovljene.

VL
DU
Deleted user
13:16 30.06.2011.

Veliko je pitanje jesu li ovakovi incidenti slučajni, ili dio jednog šireg plana. To ne možemo decidirano tvrditi, ali možemo špekulirati.

VL
VI
vizy
13:17 30.06.2011.

Prošle godine oko 1.6., sam uputio prigovor Podravci. Evo moga dopisa njima: Poštovani, kupio sam u Metrou 3 konzerve tune s povrćem od Eve koja je vaša marka. Pojeo sam konzervu i počelo mi se podrigivat. Dva dana sam podrigivaoo i podrigivanje mi se počelo smanjivati. Nisam to povezao s konzervom dok nisam pojeo i drugu. A onda je opet počelo intenzivno podrigivanje. Već treći dan podrigujem. Simptomi su da imam vrlo laganu bol ispod najdonjeg rebra na desnoj strani na kojoj mi je desna ruka (kao da se lagano napušem), a onda podrignem jedno dva puta. I tako u satu dva-tri puta. Smiješno jest, ali i vrlo iritantno. Pričao sam nekim prijateljima koji su mi rekli isto, a jedan prijatelj mi je rekao da je dobio sraćku od jedne vaše konzerve s povrćem (pretpostavljam da je jeo istu). Ja ne znam što ste stavili u te konzerve, ali u njima očito nešto jest što ne bi trebalo, pretpostavljam neki plin koji nadima i izaziva podrigivanje. Prošle godine sam u jednoj vašoj Eva konzervi pronašao dlaku. Vaše riblje konzerve više ni u ludilu ne bih jeo. Ako mi ova podrigivanja ne prestana u roku dan-dva, svoja iskustva ću iznijeti u dnevnim novinama. Srdačan Pozdrav!

VL
VI
vizy
13:17 30.06.2011.

Odgovor Podravke: prije svega zahvaljujemo na Vašem javljanju. Iskreno nam je žao zbog neugodnog iskustva o kojem ste nas informirali. Ovom prilikom želimo Vas upoznati da su Podravkini poslovni procesi certificirani ISO normama, pa tako i proces rješavanja reklamacija potrošača.ča. Između svega ostaloga, norme po kojima se odvijaju poslovni procesi u Podravki osiguravaju maksimalnu brigu za potrošača. Iz tog razloga Podravka po ISO normi propisuje proceduru o rješavanju reklamacija. U skladu s usvojenom procedurom potrebni su nam svi podaci o proizvodu (pakiranje proizvoda, datum i serija proizvodnje, reklamirani uzorak). Na temelju tih podataka možemo analizirati uzorke iste serije proizvodnje te točno utvrditi uslijed čega je moglo doći do opisane situacije. Dugogodišnju tradiciju temeljimo na uzajamnom odnosu poštivanja i komunikacije sa svojim vjernim potrošačima usmjeravajući svoj rad njihovoj dobrobiti. Iz tog razloga bismo Vam željeli zahvaliti na ukazanom povjerenju. Želja nam je da i ubuduće s punim povjerenjem odabirete proizvode iz asortimana Podravke.

VL
VI
vizy
13:18 30.06.2011.

Od tada nisam pojeo niti jednu Podravkinu konzervu, niti hoću. Ne želim se kockati vlastitim životom. :)

VL
DU
Deleted user
13:22 30.06.2011.

A to znači da ćeš povraćati zbog ISO - certificirane loše hrane, umjesto zbog hrane bez certifikata. Kako se kaže, \"nije šija, nego je vrat\". Cijela ta pričica oko sustava kvalitete i certifikata po istima je najobičnije prodavanje magle. Ti odjeli \"osiguranja kvalitete\" postoje po državnim firmama samo zato da se uhljebi politički podobnu balavurdiju koja završi zemljopis ili višu upravnu. I onda vam se takvi bave po našim korporacijama \"auditima\". Bullcrap.

VL
KU
kursor
13:32 30.06.2011.

Ja prije godinu dana našao klamu (onu željeznu iz klamarice) u konzervi graha. Valjda ispalo ovima iz ISO audita. :)

VL
MI
mica1111
13:36 30.06.2011.

...ja imam pozitivno iskustvo od Podravke...pred nešto više od godinu dana kupila sam njihove čuvene kisele krastavce koji su mi bili premekani,a ne onako lijepo kiselo hrskavi... ...javila sam im se i jedan njihov putnik preuzeo je staklenku... ...nakon desetakak dana dobila sam izvinjenje i pun paket Podravkinih proizvoda... ...živjela Podravka...!!!

VL
DU
Deleted user
13:36 30.06.2011.

Možda im je u audit dođao netko iz željezare? Po tim kućama koje dijele certifikate često radi ekipa skupljena s kolca i konopca, ima ih iz različitih industrija . Pa ti recimo dođe u kontrolu u mesnicu netko tko je u Mercedesu skladištio šarafe. :))))))))

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.