Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo rješenje

Podolice nisu dovoljne, Koprivnici je potrebna još jedna, peta škola

Skola Koprivnica
Marijan Sušenj/PIXSELL
03.01.2012.
u 11:50

Jednu smjenu neće biti moguće uvesti ako se ne sagrade još dvije osnovne škole u gradu

Čak i ako Ministarstvo obrazovanja uskoro napokon izda dopusnicu za gradnju nove osnovne škole u Koprivnici – što bi se moglo očekivati nakon nedavne smjene za taj grad “neprijateljske” vlasti – to neće biti dovoljno da bi se organizirala jednosmjenska nastava, čemu teži gradska vlast. Za ukidanje popodnevnih školskih smjena Koprivnici je potrebna još jedna, peta osnovna škola.

Petoljetka

Četvrta škola, radnog naziva Podolice, čija je realizacija zašla u petu godinu jer je Zagreb nije “blagoslovio”, trebala je već davno otvoriti svoja vrata. Još u prosincu 2007. godine potpisan je sporazum o sufinanciranju, kojim je određeno da se gradi dijelom iz državnoga proračuna, a dijelom iz kredita Svjetske banke, no to je propalo jer su u međuvremenu promijenjeni pedagoški standardi pa je mijenjan projekt, pa je došlo do natezanja s državnom administracijom...

Najnovija najava gradonačelnika Zvonimira Mršića glasi da će se Podolice graditi prema modelu javno-privatnog partnerstva, u čemu Koprivnica već ima iskustva jer je tako sagrađena nova gimnazija. Škola bi trebala osigurati mjesta za 480 do 520 učenika u 20 razreda. Međutim, tek kada se sagradi još jedna škola istih kapaciteta, moći će se uvesti jednosmjenska nastava.

Sve manje učenika


Ta je škola, radnoga naziva Bajer, predviđena na južnom gradskom području, a zamišljena je kao škola s produženim boravkom, sa sportskim vježbalištem, otvorena i za ljetnih praznika. Međutim, rokovi njezina dovršetka nisu određeni.

Koprivnica trenutačno ima oko 2700 osnovnoškolaca, a taj broj iz godine u godinu opada. Procijenjeno je da će se se broj razreda u razdoblju od 2009. do 2016. godine smanjiti za pet, ali unatoč tome gradnja dviju škola ostaje prioritetom gradske vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije