Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Podnesena kaznena prijava zbog bombardiranja vukovarske bolnice

'17.11.2009., Vukovar - Dr.Vesna Bosanac, ravnateljica Opce bolnice Vukovar. Photo: Krunoslav Petric/PIXSELL'
'Krunoslav Petric/PIXSELL'
17.11.2011.
u 22:56

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca prijavila je 19 nekadašnjih časnika JNA.

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990/91. podnijela je danas Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu protiv 19 nekadašnjih visokopozicioniranih časnika JNA, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i civila u vukovarskoj bolnici za vrijeme borbi za Vukovar 1991., javljaju mediji u Srbiji.

Kaznena prijava podnesena je protiv Veljka Kadijevića, Blagoja Adžića, Zvonka Jurjevića, Živote Markovića, Mileta Mrkšića, Veselina Šljivančanina, Andrije Biorčevića, Mithata Čauševića, Ratka Ðukića, Miodraga Panića, Ilije Joke, Enesa Tase, Dragoljuba Aranđelovića, Miće Delića, Zorana Manojlovića, Franje Ekerta, Anđelka Dokića, Sokola Mojsovskog i Milorada Vaskovića.

Predsjednica udruge, ratna i sadašnja ravnateljica bolnice, dr. Vesna Bosanac, izjavila je novinarima kako je prijava podnesena protiv onih časnika koji su od 12. kolovoza do okupacije Grada u studenom 1991. zapovijedile napad i razaranje vukovarske bolnice. Terete ih da su "teško prekršili Ženevsku konvenciju, jer je dnevno na bolnicu i uz zastavu Crvenog križa, padalo i do tisuću projektila svih kalibara".

- Bombardirali su bolnicu, pucali na sanitetska vozila, pa ih teretimo za ubojstva i teško ranjavanje medicinskog osoblja i naših pacijenata. Svakodnevnim razaranjem bolnice onemogućavali su liječnike i medicinsko osoblje u njihovom radu. Uz velike ljudske žrtve, nastala je i velika šteta na imovini bolnice - izjavila je dr. Vesna Bosanac dodajući kako je "od događaja prošlo 20 godina, a do danas nitko za to još nije odgovarao".

Komentara 69

Avatar Nikad robom
Nikad robom
11:54 18.11.2011.

Podnesena kaznena prijava zbog bombardiranja vukovarske bolnice VEĆ??? pa čemu žurba? mi smo stvarno retardiran narod....

OB
-obrisani-
23:13 17.11.2011.

To je dobar potez! Samo naprijed. Treba podići optužnice protiv svih srpskih zločinaca. Do Stanimirovića i Pupovca. Ratni zločin ne zastarijeva.

JI
jimbeam
23:10 17.11.2011.

Gospođo Bosanac,pa nemojte protiv vaših koalicijskih partnera SDSS-a,naljutit će se pa će vam izaći iz sabora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije