Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKA NOVČANA KAZNA

Podnesena je kaznena prijava: Vozač autobusa iz putničke agencije vikao na djecu

Autobusni kolodvor Dubrovnik počeo je s radom
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
16.05.2023.
u 13:56

Nad vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda su prošli četvrtak postupali temeljem zaprimljene dojave o narušavanju javnog reda i mira. Naime, 65-godišnji vozač iz putničke agencije tijekom povratka djece s jednodnevnog izleta je nekoliko puta vikao na djecu i bio je drzak, što ih je poprilično uznemirilo.

Nastavnici su zamolili vozača da se kontrolira i da prestane vikati. Međutim, on nije poslušao nastavnike već nastavio vikati. To je dodatno pojačalo strah kod učenika. Također, vozač je bio neugodan i pred roditeljima na autobusnom kolodvoru. 

Nad vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zbog toga će protiv njega biti proveden optužni prijedlog nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Za ovakav prekršaj Zakonom je predviđena novčana kazna između 700 i 4000 eura ili kazna zatvora u trajanju od 30 dana. 

VIDEO: Lud prizor s hrvatskih cesta: Vozi s papigom na ruci

Komentara 9

MO
modovisisajteMaraschino
14:05 16.05.2023.

A djeca su bila anđeli koja su mirno sjedila i vozač bezrazložno vikao na njih... i sad čovjek koji izgubio strpljenje sa balavurdijom mora platiti visoku kaznu dok nasilnici koji izazivaju nerede na ulicama prolaze sa uvjetnim i malim kaznama.

Avatar Cro_Puppy
Cro_Puppy
16:04 16.05.2023.

Djeca se moraju pristojno ponašati. Ako neki roditelji misle kako ne moraju i da im je sve dozvoljeno onda neka organiziraju prijevoz u stočnim vagonima s kavezima.

DU
Deleted user
23:07 16.05.2023.

Naravno djeca su ga vjerovatno isfulstrirala. To više nisu ona kulturna djeca kao nekada. Roditelji su krivi. Ova nova su lijepa, ubojita i hladna kao špricer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije