Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malverzacije
Povratak na članak

Podijelio Limex na tri nove firme i utajio milijune

Josip Šelej (60), vlasnik, osnivač i direktor Limexa iz Donjeg Miholjca osumnjičen je zbog malverzacija u gospodarskom poslovanju.

Komentari 13

DR
drug
12:33 28.08.2011.

Direktori \" novog\" kalibra

VL
Avatar patkovic
patkovic
12:54 28.08.2011.

kaki to bogataš ak nema jahtu sa curama

VL
EU
EUfan
12:33 28.08.2011.

Utajio porez i kupio brod. Koja kretenčina od poduzetnika. Dok je na zapadu normalno da poduzetnik svoju dobit investira u razvoj poduzeća, Balkanjerosi kupuju luksuzne automobile i brodove. A poslije im ne valja država. Fuj, stoko primitivna!

VL
LO
lojtra1
12:45 28.08.2011.

Nakon eliminacije Pevca na redu je Limex. A taj je i proizvodio nešto. Sve počistiti i zamoliti \"kineze\" da stave svoje bicikle, mješalice i tačke u prodaju. Za dječje potrebe su svakako - dobri.

VL
DU
Deleted user
13:13 28.08.2011.

@lojtra, definitivno se slazem da je steta sto se prvo rjesava problem u proizvodnim firmama, umjesto da natjeraju proizvodjace da uce na šamaranju trgovaca, ali na kraju balade svatko tko se ovako postavlja prema drzavi (najcesce je takav i prema radnicima) nije zasluzio da ga se mazi. Dizao je dobit, a nije placao drzavi porez... on je krao i trosio debelo vise nego sto mu treba, a zbog njegovog neuplacivanja u drzavnu kasu mi svi placamo porez od 23%

VL
TE
tequin
14:19 28.08.2011.

Lojtra na tragu si problema,samo nisu u pitanju kinezi.Kinezi bi bili riješeni potezom telefona.U pitanju je Agrokor i njegov združeni pothvat.Gadno je Pevec stao nekome na žulj.Nisu ni Pevec ni Šele cvijeće.Ali korova ima na sve strane.

VL
OB
-obrisani-
14:56 28.08.2011.

28.08.2011. u 12:45h lojtra1 je napisao/la: Nakon eliminacije Pevca na redu je Limex. A taj je i proizvodio nešto. Sve počistiti i zamoliti \"kineze\" da stave svoje bicikle, mješalice i tačke u prodaju. Za dječje potrebe su svakako - dobri. --------------------------------- ajde, lojtra ne seri! da je taj uplaćivao porez na svu dobit koju je ostvario, ne bi nam država bila u banani! jebali te kinezi više!

VL
VO
Vorosmart
15:17 28.08.2011.

Bravo galadriel-g! Zaboravio si napomenuti da bi država bila na zdravijim osnovama da -talibani na čelu s sheikhom el Dugobabhani-jem nisu temeljiti opljačkali državu -da stranački drugovi spomenutog šeika također nisu dobro jamili u prethodnim vremenima -da u tim vremenima lutanja po bespućima prošlosti i sadašnjosti nije izvršena negativna selekcija kadrova s motom:\'\'podobni naprijed,ostali stoj\'\' i tako nanesena nemjerljiva šteta poduzećima i institucijama...itd.

VL
BA
babica5
16:07 28.08.2011.

OPET VELIKI HDZ-ovac,ovo postaje pravilo HDZ-a.Tko je učlanjen taj može sve,ne plačati poreze,doprinose kratko rečeno-nitko ga ne smije dirati.Ali sad su druge okolnosti JACA nemože više otimati od sirotinje (sve pobrao IVO) a ovi HDZ-ovci odlučili ne dati,a ona obećala oguliti (ne krumpire) nego svoje dojučerašnje donatore,gdje su se VRPCE REZALE A ŠEKS SE UTAPAO U DOBROJ CUGI !

VL
LA
larala
16:53 28.08.2011.

zanimljivo kako je uvijek bitno samo kad se prevari državu i ne plati porez a, kad se to napravi dobavljacima, radnicima onda je o.k. pitam se samo kome je doticni stao na žulj da se sad kao otkrilo ono što je u gospodarskim vodama potpuno normalna stvar, nije li samo u hrvatskoj moguce otvoriti novu firmu i nikom ništa s dugovanjima stare, kupiti novi auto, jahtu ili stan da se ne bi morao platiti porez...itd...itd..

VL
Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:02 28.08.2011.

jalnom narodu ništa nije dovoljno dobro. kad lopov krade porez od države, pa ga država uhvati ne valja, a kad nema love za mirovinsko i zdravstveno, jer lopov krade porez državi, onda ne valja država. narodu nikad ništa ne valja! pa zašto ste onda maknuli Veliku koaliciju s vlasti, ona bar nije dirala u porezne utajivače!!! da ste njih ostavili na vlasti, sad bi ovaj lijepo i dalje krao porez od države, a rodilje bi dobivale smanjene rodiljne naknade jer nema love u proračunu. eno vam kukuriku koalicije, pa ih pozovite na vlast opet, nek vam opet povećaju cijenu struje za 100% i cijenu goriva za 100%. možda vam paše da plaćamo gorivo po 12 kn. oni su dokazali da su sposobni preko noći dignuti cijenu goriva sa 4 na 8 kn. halooo kukurikuuuuu

VL
LO
lojtra1
18:05 28.08.2011.

Galadrijel, dodatnu školu uvijek možeš završiti ali onoga tko te tako odgojio - nažalost ne! To ipak ne bi trebala biti zapreka da i ti, poput normalnih ljudi, problemu pristupiš matematički i analitički te tako ustanoviš da se radi o iznosu od jedne mjesečne plaće za njegove zaposlenike. Po kojoj formuli bi u hrvatskoj bilo bolje da nije procurio taj relativno mali novac to valjda smo ti znaš. Osim toga, kao da je problem naplatiti razliku i kaznu ako se ima od čega, a tamo se očito ima. Najgore od svega što se sad može dogoditi je da se udari na tu firmu koja jedina u Donjem Miholjcu zapošljava toliki broj ljudi ili da joj se onemogući rad. Za gazdu i njegovu jahtu nikoga nije briga (naravno ni mene) ali radna mjesta su važna! Inače, preferiram sugovornike s bar minimalnim opsegom u znanju i doličnim rječnikom tako da ti se obraćam s dodatnim objašnjenjem \"gotovo na silu\".

VL
OG
Oger
18:14 28.08.2011.

Vise se ni ne pise u ovakvim clancinma da je HDZovac. Postalo posve razumljivo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.