Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK

Jambo o optužnici: Nisam oštetio državu, županiju i Metković ni za vrijednost kave!

Stipe Gabrić Jambo
Foto: Tino Jurić/Pixsell
18.06.2015.
u 15:20

USKOK je podigao optužnicu protiv bivšeg metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, njegovog pročelnika za gospodarstvo Milorada Dodiga i pročelnika za financije Petra Čarapine.

Protiv bivšeg metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, njegovog pročelnika za gospodarstvo Milorada Dodiga i pročelnika za financije Petra Čarapine, USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti, protuzakonitog posredovanja te zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti u pomaganju.

Jambu optužuju da je u studenom 2007. godine od Dodiga tražio da na teret gradskog proračuna kupi veći broj sadnica maslina koje je dijelio tijekom predizborne kampanje za parlamentarne izbore na kojima je bio nositelj liste u X. izbornoj jedinici. Sadnice maslina, u ukupnoj vrijednosti od 170.534 kuna platio je Grad Metković.

Metković članovima stranke platio hodočašće u Mariju Bistricu

Uz to, Gabrić je, po optužnici naložio da se iz gradskog proračuna kupe sadnice maslina u vrijednosti od 271.169 kuna, koje je Neretvanska udruga maslinara kupila od trgovačkog društva u kojemu je odgovorna osoba bila njegova supruga.

Osim toga, Gabrić i Čarapina su od rujna 2009. do studenoga 2012. godine, na štetu gradskog proračuna osigurali sredstva za financiranje putovanja članova jedne političke stranke na hodočašće u Mariju Bistricu, iako su znali da nije bilo nikakve osnove da navedene troškove plaća Grad Metković i oštetili ga za za 225.250 kuna.

"Dokazat ćemo da nije bilo ničeg nezakonitog"

- Grad Metković i Županija dubrovačko neretvanska su od 2007. do 2011. godine podijelile 300.000 sadnica maslina u ovoj jadnoj državi u kojoj je 2 milijuna hektara zemlje, a uvozimo 3 milijarde dolara hrane. Već sada te nekadašnje sadnice su vrijedne 50 milijuna kuna, a bit će još i više. Od tih 300.000 maslina, USKOK me tereti za 9.000 sadnica koje sam podijelio u Splitu. Moji suradnici i ja ćemo dokazati da nije bilo ničeg nezakonitog - izjavio je Stipe Gabrić.

Dodao je kako je protiv njega podignuto 100 prijava, a vodi se jedan sudski postupak za aferu Suša, gdje ga se tereti da je oštetio državu u korist Grada Metkovića. - Dokazat ću da nisam oštetio ni državu, ni županiju ni Grad Metković ni za vrijednost jedne kave! - poručio je Jambo.

>>Stipe Gabrić Jambo ispitan u USKOK-u. Postaje pokajnik?

>>Jambo: Petrov može prijavu objesiti mačku o rep!

Foto: Alcatel

Komentara 16

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:50 18.06.2015.

USKOK uvik ceka da oni umru pa ako ne onda podize optuznicu..hahahahhah

RU
rudvanvart
14:42 18.06.2015.

Kakve su ovo gluposti, ovo je smijurija od optužnica, dajte vi uskoci pročešljajte Ostojićevo pogodovanje pri kupnji 250 automobila i helikoptera za mup (šteta preko 300 milijuna kn), Jakovinino pogodovanje interesnim skupinama kvotama za šećer ( šteta preko 150 milijuna kn), Zmajlovićevo pogodovanje pri preseljenju u zgradu ZagrebTower (šteta preko 21 milijun kn), novi ministar Varga pogoduje Vojkoviću s 8 milijuna kn i na taj način pomaže Milanoviću koji je od Vojkovića kupio stan. Tu je još i Milanovićev povlašteni kredit Erste banke te kredit Ljubljanske banke i HBOR-a njegovog brata Krešimira, uhljebljivanje sdp-ovaca u apis i hrvatsku lutriju itd. Selektivno radite gospodo iz uskok-a, prestanite biti partijski represivni aparat! Čitam ovih dana da Cvitan sabotira istragu protiv Mudrinića i HT-a, ali kada pogledam pisanje tportala i koliko se uvlače kukuriku koaliciji, to me i ne čudi.

HI
hitro5
14:52 18.06.2015.

stvarno ne kuzim (ili kuzim) USKOK. Covi je zamracio stotine miljuna kn i to na najgore moguci nacin, prodavao MORHU namirnice u tijeku nazesceg rata po troduploj cijeni a onio njega sto je davao sadnice maslina ljudima. Ovaj maloprije spomenutiti krimen po meni je gori od najgoreg cetnika ( moje osobno misljenje)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije