Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODULJEN ISTRAŽNI ZATVOR

Podignuta optužnica protiv sina koji je ubio svoju majku. Dugo ju je prije toga zlostavljao

Kaštel Sućurac: Policijski očevid na mjestu gdje je sin usmrtio majku
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
09.08.2022.
u 20:56

Ustanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svojeg postupanja niti vladati svojom voljom, postupio s ciljem da je usmrti, navodi se u priopćenju Županijskog DORH-a u Splitu.

Županijsko državno odvjetništvo u  Splitu u utorak je izvijestilo kako je podiglo optužnicu protiv muškarca kojega se tereti da je u svibnju ove godine u Kaštel  Sućurcu ubio svoju majku.

Okrivljenog 59-godišnjaka tereti se da je 18. svibnja, od 10,50 do 11,30 sati, u stanu u kojem je živio s majkom (1939.), a u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svojeg postupanja niti vladati svojom voljom, postupio s ciljem da je usmrti, navodi se u priopćenju  Županijskog  DORH-a u Splitu.

Tereti se da je majci, prema kojoj se učestalo nasilnički ponašao i zlostavljao ju, nožem zadao osobito tešku tjelesnu ozljedu uslijed koje je ona preminula.

U optužnici je predloženo da mu se produlji istražni zatvor jer je protupravno djelo zakonskih obilježja kaznenog djela teškog ubojstva  počinio  u neubrojivom stanju i postoji vjerojatnost da bi, zbog težih duševnih smetnji, mogao počiniti teže kazneno djelo.

Lokalni mediji podsjećaju kako je okrivljenik prije 15 godina prijavljen za pokušaj ubojstva majke,  jer ju je napao nožem.

VIDEO: Trump na udaru FBI-ja: 'Moje imanje je pod opsadom, provalili su i u sef'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije