Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupili 20 tona

Podignuta optužnica protiv preprodavača duhana: U mjesec dana zaradili 200.000 kn

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
20.05.2019.
u 15:50

Proizvođače duhana su pronalazili na području Virovitičko-podravske županije, a potom su duhan dovozili i skladištili na području Zagreba i Zagrebačke županije

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv sedmorice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja i nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja.

Okrivljene se tereti da su od svibnja do 19. listopada 2018. na području pet županija surađivali i preprodavali duhan. Proizvođače duhana su pronalazili na području Virovitičko-podravske županije, a potom su duhan dovozili i skladištili na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Družina je u više navrata kupila najmanje 20,5 tona duhana u listu od čega su raznim kupcima prodali najmanje 3,76 tona sitno rezanog duhana. Na taj način su zaradili gotovo 200.000 kuna, a proračun Republike Hrvatske se oštetio za najmanje 12 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
17:10 20.05.2019.

Nisu oni nikog oštetili, nego su pomogli sebi i pušačima. Proračun su tisućama puta više oštetili korumpirani političari ,suci i tajkuni.

SS
sokac sa drave
16:10 20.05.2019.

Za koliko su ostetili proracun dalmosi varajuci na iznajmljivanju apartmana jednog turistu prijave devet ne.Inace kontrole se ne usude tamo ici jer im je zivot ugrozen.Steta za proracun je dvadeset milijardi Eura.Kazu super sezona sest milijardi Eura zarade.Lopovi gdje je lova pa Austrija zaradi za cetrnaest dana skijanja trideset milijardi Eura.Iz tog primjera je lagano izracunati koliko su ovi milijardi maznili.

AV
avim
16:32 20.05.2019.

Zaradili 200000t.kn,a proračunu RH 12m.kn,kako su to izračunali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije